Kılıçdaroğlu: Yarın Ankara'da yürüyüş başlatacağız.''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MİT TIR'ları davasında çıkan karar sonrası tutuklanan Enis Berberoğlu hakkında açıklama yaptı. Son dakika habere göre, Kılıçdaroğlu 'Adalet' yazılı pankartla yarın saat 11.00'de Ankara'daki Güvenpark'tan Enis Berberoğlu'nun tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevi'ne kadar yürüyüş başlatacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu: Yarın Ankara'da yürüyüş başlatacağız.''
14 Haziran 2017 Çarşamba 22:46

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MİT TIR'ları davasında çıkan karar sonrası tutuklanan Enis Berberoğlu hakkında açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu karara ilişkin şöyle konuştu:

"Adaleti mum ile aradığımız günlerdeyiz. Bugün ortaya çıkan tablo, 20 Temmuz darbesinin ortaya çıkardığı tablodur. Asıl suçluların yargılanmadığı masum insanların yargılanıp hapis edildiği süreci yaşıyoruz. Yasa dışı yollardan eğer dışarıya silah 
götürüyorsa birileri o kişilerin yargılanması lazım. Ama gün gelecek o kişiler yargılanacaklar. Sayın Enis Berberoğlu hepimizin bildiği tanıdığı yıllarını medya ve medya özgürlüğü için harcayan bir isim.

"BU KARARIN ALTINDA KALACAKLAR"

Şimdi hiçbir veri ve delil olmaksızın 25 yıla mahkum ediliyor. Hangi anlayış, hukuk ile? Bunu asla ve asla kabul etmiyoruz. Bu kararı verenler bu kararın altında kalacaklar.

Yıllarımızı demokrasi, adalet için harcadık. Adalet, demokrasi, düşünce özgürlüğü istiyoruz bu ülkede. 20 Temmuz darbesini yapanlar adaleti, demokrasiyi yok ettiler. Hakim hâkim olmaktan çıktı. Gözünü dilmiş saraya nasıl talimat gelecek ve ben öyle karar vereceğim diye.

"ELİMDE SADECE BİR AFİŞ OLACAK"

Bunların hiç birisi hakim değil yargı dağıtmıyor. Sadece ve sadece sarayın sopası olma görevini yerine getiriyorlar. İlk kez Türkiye bu kadar ağır bir tablo ile karşı karşıya. Yarın saat 11'de Güven Park'ta olacağım. Yarın saat 11'de Güvenpark'ta olacağım. Elimde sadece bir afiş olacak. Adalet yazacak üzerinde. Adalet.

"DEVLETİN, ADALETİN TEMELİNE DİNAMİT KOYUYORLAR"

Dünyanın en soylu kavramıdır adalet. Adaletin olmadığı bir ülke, devlet, halk mı olur? Devletin temeline dinamit koyuyorlar. Devletin, adaletin temeline dinamit koyuyorlar. Yarın saat 11'de Güvenpark'ta olacağım ve yürüyüşümüzü başlatacağız. Demokrasi, adalet bu ülkeye gelinceye kadar."

MAÇKA PARKI'NDA VE MALTEPE CEZAEVİ'NDE DEMOKRASİ NÖBETİ

İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da "Yarından itibaren bütün örgütümüzü İstanbul Maçka Parkı'nda nöbete davet ediyoruz. Enis Berberoğlu serbest bırakılana kadar bu nöbetimiz, bu mücadelemiz Maçka Parkı'nda devam 

edecek Sırayla 39 ilçemiz; gençlik kollarımız, kadın kollarımız her gün Maltepe Cezaevi önünde nöbet tutacaklardır" dedi.

ENİS BERBEROĞLU'NUN TUTUKLANMASI

MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili görüntülere ilişkin davada, akkında 25 yıl hapis cezası verilen CHP milletvekili Enis Berberoğlu tutuklandı.

İstanbul'da görülen davaya sanıklar CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile gazeteci Erdem Gül katıldı. Ülke dışında bulunan Can Dündar ise duruşmada yer almadı. Gizli yapılan ve izleyici alınmayan duruşmada kararını açıklayan mahkeme, Berberoğlu'nun "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal ve askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Mahkeme 25 yıl hapis cezası verdiği Berberoğlu'nun kararla birlikte tutuklanmasına karar verdi.

Aynı dava kapsamında yargılanan Can Dündar ve Erdem Gül hakkında ise karar vermeyen mahkeme iki sanık hakkındaki dosyayı ayırdı. Gül ve Dündar hakkıdaki yargılama devam edecek.

TUTUKLU MİLLETVEKİLLERİ

Enis Berberoğlu hakkındaki tutuklama kararının ardından tutuklu milletvekillerinin sayısı 10'a yükseldi. HDP Milletvekili 9 isim tutuklu bulunuyordu. Berberoğlu, CHP'den tutuklanan ilk milletvekili oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.