Kılıçdaroğlu: Siyasi geleceğimi riske atıyorum

Dokunulmazlıkların kaldırılması için dün gerçekleştirilen oylamada milletvekillerin dokunulmazlıkları tamamen kaldırıldı. Dokunulmazlıkla ilgili Anayasa değişikliği oylamalarının ikinci turunda CHP destek vererek şaşırttı.

Kılıçdaroğlu: Siyasi geleceğimi riske atıyorum
21 Mayıs 2016 Cumartesi 10:42

Dokunulmazlıkların kaldırılması için dün gerçekleştirilen oylamada milletvekillerin dokunulmazlıkları tamamen kaldırıldı. Dokunulmazlıkla ilgili Anayasa değişikliği oylamalarının ikinci turunda CHP destek vererek şaşırttı.

Referandumdan çekinen Kılıçdaroğlu 20 CHP’liden ‘evet’ oyu kullanılmasını istemesi dokunulmazlığın kalkmasına yardımcı oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 20 CHP'li milletvekili ile temasa geçerek  "Evet" oyu ile destek istedi. Kılıçdaroğlu, milletvekillerine “Kullanacağınız ’evet’in anlamı şu: Dokunulmazlık kalkacak. Kalkınca da ben ve başka CHP’liler yargılanacağız. Belki de bir yıldan fazla ceza alacağım ve siyaset yapmamın önü kesilecek. Ancak, AKP’nin ‘referandum’ kumarı, ülkenin geleceğini karartacak sonuçlar yaratacak. Türkiye’nin geleceği için kendi siyasi geleceğimi riske attığımın farkındayım” dediği öğrenildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.