Kılıçdaroğlu'nun o açıklamasına başsavcılıktan yalanlama

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhuriyet gazetesi iddianamesini hazırlayan savcı ile ilgili açıklamasına İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıktan açıklama geldi.

Kılıçdaroğlu'nun o açıklamasına başsavcılıktan yalanlama
25 Temmuz 2017 Salı 15:13

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhuriyet gazetesi iddianamesini hazırlayan savcı da FETÖ'den yargılanan bir savcı” ifadesine yönelik açıklama yaptı. Başsavcılığın açıklamasında Kılıçdaroğlu'nun sözleri yalanlandı.  

Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Bugün itibarıyla, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında düzenlenen bir siyasi partinin grup toplantısında, İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde FETÖ / PKK / DHKP-C terör örgütlerine yardım suçundan yargılanması devam eden bir kısım Cumhuriyet Gazetesi yöneticileri hakkındaki iddianamenin FETÖ üyeliğinden yargılanmakta olan bir Cumhuriyet Savcısı tarafından düzenlendiğine yönelik beyanlar gerçeği yansıtmamaktadır.

Söz konusu iddianame İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Akif Ekinci ve İstanbul Cumhuriyet Savcısı Yasemin Baba tarafından düzenlenmiş olup, adı geçenler hakkında ne Cumhuriyet Başsavcılığımızca ne de HSK Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca yürütülmekte olan hiçbir soruşturma ve inceleme bulunmamaktadır"

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.