Kılıçdaroğlu'ndan AKP'ye yönelik sert açıklamalar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'ye ve AA genel müdürüne yönelik sert açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu, iktidarın teröre teslim olduğunu ve çöken bir devletle karşı karşıya olduklarını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu'ndan AKP'ye yönelik sert açıklamalar
03 Ocak 2017 Salı 14:48

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında AKP'yi sert sözlerle eleştirdi. CHP'ye oy vermeyenlere seslendiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Terör örgütleriyle iş tutan devlet imajı var. IŞİD'i beslediniz. " diye konuştu.


Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki konuşması:

Büyük umutlarla başlamayı düşündüğümüz yeni yılda acı olaylarla karşılaştık. Aslında her yıl sonu bir millattır. İnsanlık tarihi hep umudu yaşatmıştır. İnsanın doğasında umut vardır. 2016'da çok büyük acılar yaşadık. yüzlerce askerimiz polisimiz vatandaşımız şehit oldu.

Şu soruyu sormak zorundayız. Bu memlekt bu hale nasıl geldi. Bu soruyu sormazsak affedersiniz ama biz insan değiliz. En büyük endişem 2017'nin 2016'yı aratmasıdır. Böyle bir tabloyu Türkiye kaldıramaz.

Elinizi vicdanınıza koyun. Kavgadan bıkmadınız mı? Gözyaşından bıkmadınız mı? Annelerin feryadından bıkamdınız mı, üzülmediniz mi? Gencecik çokcuklrı babalar toprağa verirken üzülmediniz mi? Memleketi bu hale kim getirdi diye kendinize sormayacak mısınız?

Çöken bir devlet gerçeği ile karşı karşıyayız

Türkiye yönetilmiyor. Başbakan var, bakanlar var, cumhurbaşkanı var ama Türkiye yönetilmiyor. Liyakat sistemini çökertirseniz devlet çöker.

Şu anda çöken bir devlet gerçeği ile karşı karşıyayız. Teröre teslim olan bir iktidarla karşı karşıyayız. Terörle mücadele tumturaklı laflarla olmaz. Birilerinin sırtınız sıvazlarsanız terörü bitiremezsiniz. CHP yaptığın hataları hatırlatıyor. Dünyanın dört bir tarafında militanlar Türkiye üzerinde Suriye'ye geçiyor. Ben söylemiyorum IŞİD komutanı diyor. Bunları gelirken bu ülkenin hükümeti kimdi? İstihbarat, hükümet neredeydi? Musul konsolosluğumuz basıldı. Bunu IŞİD yaptı demediler.

Bir terör örgütü ile ideolojik akrabalık kurarsanız bunlar başınıza gelir. 'Başka bir ülkenin iç işlerine karışmayın' dedik. Şimdi o silahların tamamı Türkiye'ye geldi. El Nusra ile akrabalık kurdular. Bu ülkenin cumhurbaşkanı bunu Muhtarlar Toplantısı'nda kurdu. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı bunu yaparsa Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarı derinden sarsılır.

DAEŞ'i siz beslediniz

Hayatı boyunca CHP'ye oy vermeyen vatandaşıma sesleniyorum. Terör örgütleriyle iş tutan devlet imajı var. IŞİD'i beslediniz. 70 ilden IŞİD'e militan gidiyorsa nasıl mücadele edeceksiniz. Suriye'de yaralandığı zaman tedavi edip gönderiyorsanız bunu da söyleyen Sağlık Bakanı'ysa nasıl terörle mücadele edeceksiniz?

Sen hükümet değil misin?

Bir Allah'ın kulu çıkıp da 'Bu işin sorumlusu benim' demiyor. CHP diyor. Yahu CHP iktidarda mı? İnsanda biraz ahlak olur. Şimdi bunu bıraktılar, 'üst akıl' diyorlar. Sen hükümet değil misin? Sen hükmetme gücünü kaybetmişsin ve bunu itiraf ediyorsun. Sen hükümetsin, tuzağı boz. Yapamıyorsan istifa edeceksin.

Ben beceremiyorum diyeceksin, terörü önleyemiyorum diyeceksin. IŞİD'i, PKK'ya Türkiye'yi teslim ettin. Bunu dersen sana saygı duyarım. Bunu demediğin sürece saygı duymayacağım sen terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan bir hükümetsin.

Saldırmazsanız adam değilsiniz!

Etnik kimlik üzerinden siyaset yapmayın, inanç üzerinden, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmayın dedik. Bu üç ana unsur terör örgütlerini besleyen unsurlardır.

Şimdi laikliği ayrışma aracı olarak görmeye başladılar. Herkes istediği gibi yaşar yasalara uygun olarak. Bunun üzerinden toplumu bölmeye çalışıyorlar. Sevgili Peygamberimizin hayatını okuyun, yeniden okuyun, nasıl yaşadığına bakın, yüreğindeki insan sevgisini görün. Size dayatılan kitapları değil, hiçbir şey yapmıyorsanız açın kutsal kitabınızı okuyun.

Yılbaşı gecesi güvenlik önlemleri alınmış. Sokakta ateş ediyor, polisi öldürüyor, 39 kişiyi katlediyor sonra elini kolunu sallayarak çekip gidiyor. 200 metre ötede de karakol var? Nasıl oluyor bu? İstediğiniz kadar saldırın, saldırmazsanız adam değilsiniz! Şimdi laikliği ayrışma aracı olarak gördüler.

Deli dumrul köprüsü istemiyoruz

Terör var, insanlar can derdinde bunlar zam üstüne zam yağdırdılar. Kimse farkına varmaz diye giydir giydir diye. Asgari ücrete de yüzde 8 zam yaptılar. 1404 TL. Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan, milletvkeilleri bir ay geçinsin! Bir ev geçindirilebiliyor mu geçindirilemiyor mu?

Her şeye zam yaptılar, Osmangazi Köprüsü'nden geçişi indirmişler. Her gün 40 bin adet geçiş ücreti garantisi verdiler. Biz köprü yaptık diyor; kendi yandaşlarına para aktarmak için yaptı. Böyle yapılmasın, böyle olmaz! Deli dumrul köprüsü istemiyoruz.

AA genel müdürüne sert tepki

Anadolu Ajansı kalkıyor köprü ücretleri güncellendi diyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi otobüs ücretlerine zam yapıyor. Ona güncelleme demiyor. Anadolu Ajansı'nın Genel Müdürü'ne sesleniyorum; sen köle misin? O makamdan aldığın parayı ben ödüyorum ben. Oturup adam gibi haber yapacaksın! Eğer tarafsız haber yapıyorsan itibarın sarsılır. Zaten AA ise koy bir taraf diyorlar.

Anayasa değişikliği açıklaması

Anayasa Komisyonu'nda CHP'liler üzerine düşeni yaptılar.

güçler ayrılığı ilkesini kaldırıyorlar. Bütün yetkiler bir kişide olsun diyorlar

Bu teklifin geri çekilmesi gerekiyor. Çekilmezse meclise ihanet etmiş olur

Bu sorun sadece CHP'nin değil tüm türkiye2nin sorunudur.

Sayın Cumhurbaşkanı, sayın meclis başkanım, sayın başbakan sizden rica ediyorum lütfen bu anayasa değişikliği teklifini geri çekin Türkiye'ye en büyük hizmeti etmiş olursunuz

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.