Kılıçdaroğlu, KHK'ların iptali için AYM'ye götürüyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 3 aylık OHAL kapsamında çıkarılan KHK'ların iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapacaklarını açıkladı.

Kılıçdaroğlu, KHK'ların iptali için AYM'ye götürüyor
13 Eylül 2016 Salı 09:06

OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmündek Kararnamelerle (KHK) ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önemli açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz darbe girişimim sonrasında başlatılan 3 aylık OHAL durumunda ulaşma sonrasında çıkarılan ilk KHK haricinde meslekten ihraç edilenler için Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapacaklarını duyurdu.  

Kılıçdaroğlu 9 günlük bayram tatili sonrasında yoğun mesaiye başlayacağı belirterek ‘PKK ile doğrudan irtibatı olanlar, PKK’nın talimatı ile hareket edenler varsa yakasına yapışın, yargılayın, suçlu bulursanız atın. Ancak bu kadar öğretmeni PKK’lı diye atmak anlaşılır gibi değil. Atatürkçü, Cumhuriyet değerlerine bağlı kamu görevlileri de atılıyor. Bazı illerdeki öğretmen sayısının yarısına yakını açığa alınmış. Akademisyenler de aynı torbaya konulmuş. Bildiriye atıp sonra imzasını çekenleri bile atmışlar. Bu nasıl bir tablodur. Birçok mağduriyet oluşuyor’ diye konuşmasının ardından 'İlk kararname dışındaki bütün kararnameleri iptal talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz’ ifadesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Binali Yıldırım'la KHK'lar için görüşme talebinde bulunduğu ve Yıldırım'ın da ‘Bayram sonrasında görüşelim’ dediği öğrenildi.
 


Etiketler; #AYM #CHP #khk
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.