Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanıysan otur adam gibi cumhurbaşkanlığını yap

​CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın muhtarlara hitabında "Birileri bize Lozan’ı zafer diye yutturmaya çalıştılar" sözlerine sert tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanıysan otur adam gibi cumhurbaşkanlığını yap
30 Eylül 2016 Cuma 13:26

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlara yaptığı konuşmada "1920’de bize Sevr’i gösterdiler, 1923’te Lozan’a razı ettiler. Birileri bize Lozan’ı zafer diye yutturmaya çalıştılar. Şöyle bağırsan sesinin duyulacağı adaları biz Lozan’la verdik." sözlerine tepki gösterdi.

Türkiye’deki yabancı basın kuruluşlarının Türkiye temsilcilileri ile bir araya geldiği toplantıya Kılıçdaroğlu, CHP milletvekilleri Selin Sayek Böke ve Öztürk Yılmaz katıldı.
 
Kılıçdaroğlu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

Cumhurbaşkanıysan otur adam gibi cumhurbaşkanlığını yap

“Kim oluyorsun sen. Nasıl böyle konuşabilirsin. Tarihine ihanet etmeye kimsenin hakkı yoktur. Cumhurbaşkanıysan otur adam gibi cumhurbaşkanlığını yap. Tarih bilmiyorsan çağır tarihçileri öğren. Böyle bir konuşma olamaz. Cumhurbaşkanı koltuğunda oturan ülkesini satamaz.

Yenikapı ruhu buysa biz buna karşıyız

Dün Lozan tapu senedidir diyeceksin bugün Lozan ülkeyi satmaktır diyeceksin.

Nasıl bir anlayış bu? Sizin anladığınız Yenikapı ruhu buysa biz buna karşıyız. Biz ülkemizi seviyoruz. Kendi tarihimize ihanet etmedik etmeyeceğiz. Şimdi yine diyecekler, 'Yenikapı ruhundan vazgeçti Kılıçdaroğlu'. Eğer sizin anladığınız Yenikapı ruhu buysa biz bu ruha karşıyız
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.