Kılıçdaroğlu: Biz taşeronlara kadro verilmesini isterken, iktidar istemiyor

CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu, ihraç mağdurları ve taşeron kadro hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İktidara "Adalet yerine ülkeyi kin ve öfkeyle yönetirseniz, mazlum insanlar yaratırsınız" diye tepki gösteren Kılıçdaroğlu, taşerona kadro verilmesini iktidarın istemediğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu: Biz taşeronlara kadro verilmesini isterken, iktidar istemiyor
28 Eylül 2016 Çarşamba 13:16

Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuzsonrasındaki FETÖ soruşturmalarında "Bugün 1 milyona yakın OHAL mağduru var" diye konuştu. Taşeron kadro hakkında açıklama yapan Kılıçdaroğlu, taşerona kadro verilmesini istediklerini ama bunu iktidarın istemediğini vurguladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasındaki önemli açıklamalar:

12 milyar doları çiftçimize verseydiniz ne olurdu

Dünya ülkeleri çiftçilerinde destek verirken, Türkiye destek vermiyor. Bizim düşünce ve sorgulama eksikliğimiz var. Neden böyle olduk? Bu soruyu sormak lazım. Bunu bütün sivil toplum kuruluşlarının sorgulaması gerekiyor. Cumhuriyet kolay kurulmadı. Toprağımız, çiftçimiz ve 80 milyon nüfusumuz var ama biz 2015 yılında 12 milyar tarım ürünü ithal ettik. 12 milyar doları çiftçimize verseydiniz ne olurdu?

Taşerona kadro verilmesini iktidar istemiyor 

Son 13 yılda Trakya büyüklüğündeki iki alan ekilmiyor. Düşüneceğiz ve sorgulayacağız. Çiftçiysen, emekliysen sorgulayacaksın. Biz taşeronlara kadro verilmesini isterken, iktidar partisi bunu istemiyor. 'Bizim sorunlarımızı çözün diyorlar' bu ülkenin bütün sorunlarını biliyorum. Sorunların çözümünü de biliyorum. Bizim seçim bildirgesini örnek aldılar. Cebini düşünen siyasetçi, halkını düşünmez.

Adalet yerine ülkeyi kin ve öfkeyle yönetirseniz, mazlum insanlar yaratırsınız

Aramızda OHAL mağdruları var mı, yok mu bilmiyorum ama onlara seslenmek istiyorum. 15 Temmuz'daki darbe girişimine 4 parti olarak karşı çıktık. Darbe girşiminden sonra OHAL'in ilan edilmesine bizim karşı olduğumuzu Başbakan Binali Yıldırım'a ilettim. OHAL'in ilan edilmesinden sonra KHK'lar ortaya çıktı. Meclis'i ve halkı bombalayanların süratle yargının önüne çıkarılması gerekiyor. Meclis'i bombalamak ve masum insanları öldürmek kimsenin haddi değildir. Demokrasiyi sonuna kadar savunacağız. Hepimiz adaletten yana tavır takınmalıyız. Farklı düşünce ve tutumlara sahip olabiriz ama bu ülkede aynı havayı soluyorsak hepimiz adalate güveneceğiz. Adalet yerine ülkeyi kin ve öfkeyle yönetirseniz, mazlum insanlar yaratırsınız. Bugün 1 milyona yakın OHAl mağduru var.

 


Etiketler; #Taşeron #ihraç
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.