Kayıp ve çalıntı plakalarda yeni düzenleme

Kayıp ve çalıntı plakalar için yeni yapılan düzenleme ile çalınan ve kaybolan plakaların değiştirilmesi zorunlu hale gelecek. Şartları yerine getirmeyene ise cezai işlem uygulanacak.

Kayıp ve çalıntı plakalarda yeni düzenleme
03 Haziran 2016 Cuma 11:28

Kayıp ve çalıntı plakalar için yeni düzenleme yapıldı. Terör eylemlerinde kullanılan ve aranan araçlarda ikiz plaka bulunması nedeniyle yeniden düzenlenen yönetmeliğe göre çalınan ve kaybolan plakaların değiştirilmesi zorunlu hale gelecek.

Terör örgütlerinin bombalı araçlarla eylemler yapıp bir sürü insanı yaralayan ve ölümüne sebebiyet vermesinden dolayı yapılan çalışmalarda bu eylemlerde kullanımını önlemek, asılsız olan ihbarların önüne geçebilmek ve polisin saatlerce bu asılsız ihbarlarla meşgul edilmesinin önüne geçebilmek için yetkililer tarafından yapılan çalışmalar başlatıldı. Kayıp ve çalıntı plakaların en çok yaşandığı İstanbul'da çok fazla asılsız alarmı yeriliyor.

Yapılan çalışmalar sonucunda hem aranan araç ve plakaların kısa sürede yakalanabilmesi hem de Plaka Tanıma Sistemi’nin (PTS) çalıntı/kayıp plakalar için verdiği alarmın doğru çalışabilmesi için Karayolları Trafik Yönetmeliği’ndeki “Çalınan, kaybedilen, kullanılamaz hale gelen, bilgileri değişen belge ve plakalar” başlıklı 44. maddesi 13 Nisan 2016’da değiştirildi.

Aynı plaka tekrar alınamayacak

Yönetmelikteki değişiklik sonucunda araçlarının 1 veya 2 plakası çalınan ve 2 plakası birden kaybolan kişiler aynı plakayı tekrar alamayacak.

Her yakalamada para cezası uygulanacak

Araç sahiplerinin yeni alacakları plakanın hem harf hem rakam grubunun değiştirilmesi zorunlu hale getirildi. Çalıntı veya kayıp plakayı Trafik Tescil Şube Müdürlüğü’ne bildirmeyen kişilere her yakalama için 92 TL para cezası kesileceği öğrenildi.


Etiketler; #plaka
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.