Karakollara bomba geçirmez duvar projesi

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Mucur Meslek Yüksekokulu'nda, karakollara yapılacak olan bombalı saldırıları önlemek için "Reaktif Bomba Geçirmez Beton Blok Duvar Projesi" geliştirildi.

Karakollara bomba geçirmez duvar projesi
02 Haziran 2016 Perşembe 09:41

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Mucur Meslek Yüksekokulu'nda, karakollara yapılacak olan bombalı saldırıları önlemek için "Reaktif Bomba Geçirmez Beton Blok Duvar Projesi" geliştirildi.

Hedef: saldırılarda kayıp verilmemesi

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mucur Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Programı öğretim görevlisi Mustafa Sudağ ve öğrencisi Azmi Ayvaz projenin tasarlandığı ve bu proje ile şehir merkezi ve kırsalda bulunan Kalekol diye tabir edilen korunaklı tasarıma sahip olmayan karakollardaki saldırılarda kayıplar verilmemesi için hızlı ve düşük maliyetle bu durumu ortadan kaldırmak veya en aza indirgemek hedeflendiği belirtildi.

Reaktif Bomba Geçirmez Beton Blok Duvar Projesi'nde, modüler olarak inşa edilebilen, patlayıcılar, bomba yüklü araçlar ve ateşli silahlara karşı geleneksel duvarlara nispeten çok daha dayanıklı duvar yapısı tasarlanırken eğik yapısıyla patlayıcı ve ateşli silahlara karşı daha yüksek direnç sağlarken, piksel tabanlı kamuflaj boyasıyla siper pencerelerinin tespit edilmesini güç hale getiriyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.