Kamudan ihraç edilenler için yeni adım

OHAL kapsamındaki KHK ile kamudan ihraç edilen mağdurlar için yeni çalışma başlatıldı.

Kamudan ihraç edilenler için yeni adım
03 Ekim 2016 Pazartesi 09:19

FETÖ ile mücadelede kamudan ihraç edilenlerin mağduriyeti için yeni uygulama başlatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'at izi it izine karıştı' sözü sonrasında OHAL kapsamındaki Kanun Hükmündeki Kararnameyle (KHK) kamudan ihraçta mağduriyet yaşayanlar için uyarıda bulunması ile çalışma başladı.

Valilikler kriz merkezine yapılan itiraz dilekçelerini toplamaya başladı. İtiraz dilekçelerinde hata varsa düzetlilme işlemi yapılacak. Dilekçe ile birlikte kanıt niteliği taşıyan belgelerle aklananlar işine dönecek. 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, gelen itirazların değerlendirildiğini belirterek, "Suçsuz olanlar işine dönecek. FETÖ ile irtibatı olanlar ise hesabını verecek. Devlet bu terör örgütünden arındırılacak" dedi.

Belge ile kanıtlayan işine dönecek

81 ilde oluşturulan kriz merkezlerine itiraz dilekçeleri ile beraber müracaat edenlerin FETÖ ile bağlantısı olmadığını yeni kriterler ışığında, belgeler sunarak kanıtlaması işe dönmesini kolaylaştıracak.

İstihbarat tekrar inceleyecek

İtiraz eden mağdurlar için istihbarat birimleri ve bağlı bulundukları kurumlarında yeniden inceleme yapılarak itirazında haklıçıkanlar yeniden işine iade edilecek.

FETÖ ile başlantıda yeni kriterlerde kullanılacak

İncelemelerde, Bank Asya, FETÖ okulları, sendika, bağış, sosyal medya hesapları, ortak-kesin kanaat, ByLock gibi parametrelerde temel kriterler tespit ediliyor.

Mücadelede yapılan incelemelerde FETÖ terör örgütü ilan edildikten sonraki tarih esas alınıyor. 

Yayını durdurulan kanallar içinde rapor istendi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, merkezlere gelen itirazlar hakkında, "Suçsuz olanlar işine dönecek. FETÖ ile irtibatı olanlar ise hesabını verecek. Devlet bu terör örgütünden arındırılacak" ifadesinde bulunurken OHAL kapsamında yayını durdurulan bazı televizyon ve radyo kanalları için RTÜK'ten rapor istedikleri belirtti. Kurtulmuş, "Bu konuda da bir haksızlık varsa düzeltilecek. İstihbarat, emniyetten gelen bilgilere göre yeniden değerlendirilecek" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.