Kamuda yeni dönem! OHAL olmadan da işten çıkarılabilecek

Kamuda yeni dönem başlatılıyor. Yeni dönemde OHAL olmadan işten çıkarma, kamudan ihraç edilenlerin mağduriyeti, yeni kriterler ve kamuda iş garantisinin esnek hale getirilmesi gibi önemli konular bulunuyor.

Kamuda yeni dönem! OHAL olmadan da işten çıkarılabilecek
27 Eylül 2016 Salı 10:58

15 Temmuz darbe girişimi ardından devletteki FETÖ üyelerini temizlemek için başlatılan soruşturmasnın kapsamı genişletildi. FETÖ için kamu personel rejimindeki statü, ücret, çok başlı yönetim başta olmak üzere sistem açığını kapatmak için yeni adımlar atılmaya başlandı.

Sabah gazetesindeki Hazal Ateş'in yaptığı habere göre, yeni dönemde kamu kurumlarında garantili iş dönemi yerine esnek bir yapı öngörülürken bu yapının bütün kamu kurum ve kuruluşlarında yaygınlaştırılması hedefleniyor.

İşten çıkarmak için OHAL'e gerek kalmayacak

Darbe girişimi sonrasında Bakanlar Kurulu'nun kararı doğrultusunda 3 aylık OHAL ilan edilmişti. işten çıkarmak için artık OHAL'e gerek kalmayacak. İşini aksatan kamu görevlileri FETÖ örneğinde olduğu gibi OHAL'e ihtiyaç durulmadan işten çıkarılabilecek.

Kamu personel dağılımı yeniden düzenlenecek

Kamu kurumlarında personel planlaması yapılırken, kurum içi ve bölgeler arası personel dağılımında da yeniden düzenleme yapılacak. Kritik bölge, illerde vatandaşa doğrudan hizmet verilen noktalardaki personel açığı da giderilecek.

Kamudan ihraç mağduriyeti giderilecek

Kamudan ihraç edilenlerin mağduriyeti ise ikinci tarama sonrasında giderilecek. 

Örgüt ile bağlantıda yeni kriterler

FETÖ ile bağlantılı olanların tespiti ise yeni kriterlerle isim belirlemesi yapılacak. Temel kriterler içerisinde bulunan Bank Asya, FETÖ okulları, sendika, bağış, sosyal medya hesapları, ortak-kesin kanaat, BYLock gibi kriterleri ile tespit yapılıyor. Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Mehmet Müezzioğlu kriterler hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

"Örgütle hiçbir bağlantısı yok ama Bank Asya'dan konut kredisi kullanmış. Bu suçlu olması için bir neden değil. Ancak Bank Asya'daki maaşının üçte birini örgüte vermiş. Bu benzeri ayrıntılarda dikkate alınarak yeni kriterler belirlendi" 

İş garantisi FETÖ'ye yarıyor

İş garantisinin FETÖ'ye katkı sağladığını vurgulayan Müezzinoğlu, "Bakıyorsunuz yasa iş garantisi veriyor. Bakıyorsunuz bakanlığa, kuruma uğramayan onlarca müşavir var. Bankamatik memur diyoruz. Bakanlık, milletvekilleri gidiyor. Turizm müdürü bakıyorsunuz mahkeme kararıyla 6 defa geri aynı göreve geliyor. Bu işi nasıl yürüteceksiniz. Kamu personel rejimi değişmek zorunda" diye konuştu.

FETÖ temizliğinin yüzde 95'i tamamlandı

Darbe girişimi sonrası devletin stratejik (müsteşar, genel müdür başta olmak üzere yöneticiler, general, emniyet müdürü, istihbaratçılar) noktalarının başta açığa alma ve ihraçlar yoluyla yüzde 95'lik bölümünün temizlendiği belirtildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.