Kamuda PKK temizliği - 15 bin kişi ihraç edilecek

Devlet kurum ve kadrolarına sızan FETÖ ve PKK uzantıları tek tek temizleniyor. FETÖ'cülerin büyük bölümün tasviyesinin ardından, terör örgütü PKK ile bağlantısı bulunan 15 bin kişinin ihraç edileceği belirtiliyor.

Kamuda PKK temizliği - 15 bin kişi ihraç edilecek
20 Aralık 2016 Salı 10:10

Devlet kurumları ve kardolarına sızan terör örgütü yandaşlarını temizleme operasyonları hız kesmeden devam ediyor. 15 temmuz 2016 işgal girişimi sonrasında, devlet içerisine yuvalanmış FETÖ'cülerin tasviyesi hız kazandı. FETÖ'cülern büyük oranda ihraç edilmesinden sonra sıra PKK'lılara geldi. Hükümet yaptığı araştırmalar sonrasında 15 bin PKK yandaşını kamudan ihraç edecek.

Devletin terör ile mücadelesi hız kesmeden devam ediyor. FETÖ, PKK,DAEŞ ve diğer terör örgütleri yandaşları devlet kurum ve kuruluşlarından tek tek temizleniyor.  

Terör örgütüne üye olduğu veya yandaşı olduğu iddia edilen 40 bin kişi detaylı bir şekilde incelendi. Terör örgütü PKK ile bağlantısı bulunan 15 bin kişi belirlenirken, bunların ihraç edilme süreci başladı. 

Terörü destekleyenlere af yok

Devlet bu konuda son derece kararlı bir duruş sergiliyor. Ülke genelinde terör örgütü PKK'yı destekleyen, devletin imkânlarını kullandıran tek bir personel yer almayacak. Twitter, Facebook gibi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımlarda PKK'yı destekleyen, devletin imkânlarını örgüte kanalize edilenler hakkında soruşturma açılırken, taşeron işçilerin kadroya alınmasında da bu tablo dikkate alınacak. Örgüt bağlantılı personel alımı, finansman akışına yönelik bulgular ışığında yürütülen soruşturmalar da "terörün finansmanı suçu" kapsamında değerlendiriliyor. Özellikle bölgedeki belediyelerde çalışan taşeron personel konusunda hassas bir çalışma yürütülüyor.

15 bine yakın örgüt üyesi ihraç edilecek

Devlet dairelerinde terör örgütü PKK lehine faaliyet yürüten, sosyal medyada propaganda yapan, asker, polisi hedef alan paylaşımlarda bulunanlar atılacak. İstihbarat ve emniyetin yürüttüğü incelemelerde ilk etapta teknik takibe takılan 15 bine yakın örgüt üyesi devletten ihraç edilecek.

Kaynak: SABAH

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mahmut - 7 yıl önce
temizlenmeli hemde en kısa sürede.. ama at izi izine karışrılmasın yine..bir önceki ihraçta yüzde yüz pkk karşıtı olduğunu bildiğim kişi pkk lı diye ihraç edildi.gerçek pkk lılar ise kripto fetocu yöneticiler tarafından korundu....