Kalın'dan İsviçre makamlarına kınama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, bölücü terör örgütü PKK tarafından İsviçre'de gerçekleştirilen skandal gösteriyle ilgili açıklama yaptı. Kalın "İsviçre makamlarının bugün PKK terör örgütü yandaşları tarafından gerçekleştirilen teröre destek mitingine izin vermesini en güçlü şekilde kınıyoruz" dedi.

Kalın'dan İsviçre makamlarına kınama
26 Mart 2017 Pazar 09:21

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsviçre'de bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştiren gösteriyle ilgili açıklama yaptı. Kalın, "İsviçre makamlarının bugün PKK terör örgütü yandaşları tarafından gerçekleştirilen teröre destek mitingine izin vermesini en güçlü şekilde kınıyoruz" dedi.

Kalın'ın açıklamaları şöyle:

"Her fırsatta Türkiye ve Avrupa'daki Türk toplumu aleyhine adımlar atanların terör örgütü PKK'ya ait sembol ve sloganlara göz yumması kabul edilemez.

Terör örgütü tarafından düzenlenen bu etkinlikte açıkça Cumhurbaşkanımızın hayatına kast edilmesi çağrısında bulunulması karşısında “barışçıl gösteri" bahanesine başvuran İsviçre hükümetini terör örgütlerine destek vermeyi bırakmaya davet ediyoruz.

Teröristlere meşru aktör muamelesi yapmanın izahı mümkün değildir. Yapılanlar açıkça teröre destek olmaktır. İsviçre hükümetini sorumlulardan hesap sorulması ve gelecekte benzer olaylar yaşanmaması için gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 7 yıl önce
AB çöküyor. 10 yıla kadar AB diye bir şey kalmaz.