İzmir ve İstanbul'da DAEŞ'e eş zamanlı operasyon: 15 gözaltı

İzmir'de terör örgütü DAEŞ'e adam gönderdiği öne sürülen İstanbul'da 2 İzmir'de 13 olmak üzere 15 kişi gözlatına alındı. Gözaltına alınanların canlı bomba olarak aranan Şavaş Yıldız'ı da eğittikleri öne sürüldü.

İzmir ve İstanbul'da DAEŞ'e eş zamanlı operasyon: 15 gözaltı
01 Nisan 2016 Cuma 09:04

İzmir ve İstanbul bu sabah operasyonlarla güne merhaba dedi. İstihbarat ve Terörle Mücadele Ekipleri sabahın erken saatlerinde İzmir ve İstanbul'da eş zamanlı olarak, İzmir Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'ndan Sorumlu Başsavcı Vekili Okan Bato'nun talimatıyla belirlenen 15 adrese eş zamanlı baskınlar düzenledi. Düzenlenen operasyonlarda 15 kişi gözaltına alınırken, terör örgütüne bağlı çok sayıda döküman ve av tüfekleri bulundu. Yakalanan şüphelilerin 'canlı bomba' olarak aranan Savaş Yıldız'ı eğiterek çatışma bölgelerine gönderen kişiler oldukları belirtildi

Polisin gözaltına aldığı şüphelilerin DAEŞ terör örgütüne insan desteği sapladıkları, çatışma bölgelerine adam gönderdikleri, Adana ve Mersin'de düzenlenen bombalı eylemin sorumlusu Savaş Yıldız'ı da eğittikleri ve çatışma bölgesine gönderdikleri iddia ediliyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.