İzmir Çiğli ve Menderes emniyet müdürleri tutuklandı

İzmir Emniyetinde yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 20 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında, Çiğli Emniyet Müdürü Uğur Yıldız ve Menderes Emniyet Müdürü Ramazan Karakuş'un da bulunuyor.

İzmir Çiğli ve Menderes emniyet müdürleri tutuklandı
30 Ağustos 2016 Salı 08:06

İzmir Çiğli Emniyet Müdürü Uğur Yıldız ve Menderes Emniyet Müdürü Ramazan Karakuş FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklandı. Yılmaz ve Karakuş ile birlikte 20 kişi daha tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Ömer Doğruöz tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 95 emniyet mensubu gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri biten 22 kişi adliyeye sevk edildi. Savcılık sorguları tamamlanan zanlılar, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

Çiğli Emniyet Müdürü Yıldız ve Menderes Emniyet Müdürü Karakuş'un da bulunduğu 20 şüpheli tutuklandı. Diğer 2 polis ise adli kontrol şartıyla mahkemece serbest bırakıldı.

İzmir'de yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ üyelerinin kullandığı "ByLock" adlı şifreli program aracılığıyla iletişime geçerek örgüte bilgi aktarıp talimat aldıkları öne sürülen 102 polis hakkında 16 Ağustos'ta yakalama kararı çıkarılmış, gözaltına alınan 95 polisten daha önce mahkemeye çıkarılan 33'ü tutuklanmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.