İtalya’dan gençlere ‘kültür bonusu’

İtalya’da 18 yaşında giren her gence kültürel faaliyette bulunmalarını sağlamak amacıyla 500 euro verilecek.

İtalya’dan gençlere ‘kültür bonusu’
26 Ağustos 2016 Cuma 20:30

Newsweek’te yer alan habere göre İtalyan hükümeti 18 yaşına giren gençlere daha çok kitap okumasını, müzelerde daha çok vakit harcamasını, tiyatroya gitmesini ve ülkedeki milli parkları gezmesi amacıyla 500 avro verme kararı aldı.

‘Kültür bonusu’ adı verilen hibe, 15 Eylül-31 Aralık 2017 tarihleri arasında 18 yaşına giren 575 bin İtalyan vatandaşına verilecek.

Gençlere hediye çeki biçiminde verilecek ücret, Kültür Bakanlığı’nın hazırladığı özel bir uygulama vasıtasıyla indirilebilecek ve bu uygulama üzerinden harcama yapılabilecek.

574 bin öğrencinin yararlanacağı bu programın devlete maliyetinin ise 300 milyon Euro civarında olacağı kaydedildi. Gençler, 31 Aralık 2017 yılına kadar 500 Euro'yu kullanabilecek.
Bir hükümet yetkilisi, gençlere kültürel aktivitelerin önemini benimsetmek ve toplumun bir parçası oldukları mesajını vermeyi hedeflediklerini belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Güzel proje