İşte İstanbul depremi için verilen tarih

İstanbul depremi ile detaylı çalışmalar yapan Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Naci Görür, gerçekleşmesi beklenilen deprem ile ilgili karkutan açıklamalarda bulundu.

İşte İstanbul depremi için verilen tarih
05 Eylül 2016 Pazartesi 11:06

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Naci Görür, beklenen İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Görür, gerçekleşmesi beklenen İstanbul depreminin 1999 yılında meydana gelen Gölcük depreminden daha yıkıcı olacağını söyledi.

İstanbul'da yaşayanları gerekli önlemleri alması için uyarıda bulunan Naci Görür, detaylı çalışmaları ile ilgili şu sözleri söyledi:

İstanbul depremi minimum 7.2 büyüklüğünde

"Yaptığımız detaylı çalışmaların neticesinde Marmara'da büyük bir depremin olacağı tespitine vardık. Bunun da yaklaşık minimum 7.2 büyüklüğünde olmasını bekliyoruz"

"Gölcük depreminden daha yıkıcı olabilir"

17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen ve 17 bin 480 kişinin öldüğü 23 bin 781 kişininde yaralandığı Gölcük depreminden daha yıkıcı olacağını belirten Görür, "1999'daki 7.4'lük Gölcük depreminden sonra 30 yıl içerisinde gerçekleşebileceğini öngörüyoruz. 5-10 sene ileriye ya da geriye kayabilir. Depremin yıkımı Gölcük depreminden daha yıkıcı olabilir" diye konuştu.


Kaynak: Takvim


Etiketler; #istanbul depremi
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.