İşte FETÖ ihraç kriterleri! - FETÖ ihracında 6 kriter!

Yürütülen FETÖ soruşturmalarında 6 önemli kriterin baz alındığı öğrenildi. Peki FETÖ soruşturmalarında ihraç edilme kriterleri neler? İşte FETÖ ihraç kriterleri...

İşte FETÖ ihraç kriterleri! - FETÖ ihracında 6 kriter!
29 Ekim 2016 Cumartesi 10:30

Türkiye genelinde yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında birçok çalışan görevinden ihraç edildi. Peki bu ihraçların dayanakları neler? Çalışanlar neye göre ihraç ediliyor? İşte detaylar...

Ankara Başsavcılığı tarafından yürütülen darbe girişimi soruşturmasında açığa alınan, ihraç edilen ya da gözaltı ve tutuklama kararı verilenler için 6 önemli kriterin baz alındığı öğrenildi. İşte FETÖ soruşturmalarında dayanak oluşturan o deliller:

BANK ASYA:

Gülen'in talimatı doğrultusunda 6-10 Ocak 2014 arasında 'Bank Asya'yı kurtarma harekatı'na katılıp para yatıran kişileri doğrudan örgüt üyesi saydı. Bu kampanyaya katılan 3 bin 500 emniyet personeli açığa alındı.

BYLOCK:

Söz konusu programı kullanan kişiler örgüt üyeliği ile suçlandı, kamuda görev yapıyorsa ise açığa alındı.

İHALE:

FETÖ'nün kamuda etkin olduğu dönemde bazı ihalelerin onların istediği şirketlere verildiğini tespit eden savcılık, 17 Aralık darbe girişiminden sonra ihalelerin içinde bulunan kişilerin de örgüt üyesi olduğu değerlendirilmesini yaptı.

HSYK SEÇİMİ:

2014'te HSYK üyesi seçilebilmek için bağımsız aday olan FETÖ'cü hakim ve savcılar lehine çalışanlar, FETÖ üyeliği ile suçlanıyor.

MERNİS KAYITLARI:

'Işık evleri'nin kayıtları incelenerek, bu evlerde kalan kişilerin daha sonra geldiği görevler, kimlerle evlendiği analiz edildi. Elde edilen veriler de delil olarak gösteriliyor.

HTS KAYITLARI:

Soruşturmalar kapsamında telefonları dinlemeye alınan kişilerin kimle irtibatlı olduklarını gösteren HTS kayıtları da delil sayıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.