İşte darbe girişiminin ikinci kilit ismi

Adil Öksüz ile birlikte 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci kilit ismi ile birlikte üçüncü sivil kişi de belli oldu. İşte o isimler...

İşte darbe girişiminin ikinci kilit ismi
02 Kasım 2016 Çarşamba 14:59

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz gecesi kanlı darbe girişimiyle ilgi önemli bulgulara ulaştı. 15 Temmuz darbe girişimini Adil Öksüz ile birlikte yönettiği ifade edilen kişinin Kemal Batmaz olduğu öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin hazırlık toplantılarının yapıldığı evleri kiralayan ve Adil Öksüz ile birlikte Mart ve Haziran 2016'da ABD'ye giden 12 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarttı. Şüphelilerden 6'sı gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü'nde olduğu gerekçesiyle tutuklanan Kaynak Kağıt AŞ'nin eski Genel Müdürü Kemal Batmaz'ın, 11 Temmuz'da Adil Öksüz ile birlikte ABD'ye gittiğini, iki gün sonra yine Öksüz ile Türkiye'ye döndüğünü ve darbeyi yöneten isimler arasında olduğunu belirledi. Öksüz ve Batmaz'ın Akıncı Üssü ve Atatürk Havalimanı'ndaki görüntüleri ortaya çıktı.




Adil Öksüz ve Kemal Batmaz'ın Atatürk Havalimanı'ndaki görüntüleri ortaya çıktı. Çalışmalar sırasında tespit edilen ve darbe gecesi gözaltına alınan Kemal Batmaz'ın, Öksüz'le  birlikte darbeyi planlayan ekibin 1 numarası olduğu değerlendiriliyor.

Öksüz ve Batmaz'ın havalimanına ayrı ayrı geldikleri ve ayrı ayrı taksilere bindikleri belirlendi.

Darbe girişimiyle ilgili hazırlık toplantılarının yapıldığı evleri kiralayan ve Adil Öksüz ile birlikte Mart ve Haziran ayında ABD'ye giden 12 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarttı. Şüphelilerden 6'sı gözaltına alındı.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Kemal Batmaz, tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne gönderildi.

ÜÇÜNCÜ SİVİL DE BELLİ OLDU



Akıncı üssündeki üçüncü sivil de belli oldu. Elektronik mühendisi Harun Biniş'in o gece Akıncı üssünde darbeyi yöneten isimler arasında olduğu öğrenildi. 

Harun Biniş, 15 Temmuz'da Akıncı Hava Üssü'nde yakalanmıştı. Elektrik-elektronik mühendisi Harun Biniş'in de ifadesinde 'tarla bakmaya gittiğini' söylediği, tutuklandığı ortaya çıkmıştı.

FETÖ’nün dinleme üssü haline gelen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) iletişim sistemlerinin kuruluşuna ön ayak olan Biniş, “Üst düzey yargı mensupları, siyasetçiler, mülki idare amirleri, yargı mensupları, iş adamları, emniyet, MİT ve askere ait telefonların usulsüz dinlenmesi” davası şüphelileri arasındaydı. FETÖ’cü bir bilgisayar şirketine bir dönem grup yöneticisi olarak da çalışan Biniş, telekulak soruşturmasının kilit ismiydi.

Harun Biniş şu anda tutuklu bulunuyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.