İşte Akın Öztürk'ün savcılık ifadesi tam metni

FETÖ'ye mensup Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği ifadenin tam metni yayımlandı. Darbe iddialarını reddeden FETÖ'cü Akın Öztürk'ün savcılık ifadesine haberimizden ulaşabilirsiniz.

İşte Akın Öztürk'ün savcılık ifadesi tam metni
19 Temmuz 2016 Salı 09:51

15 Temmuz 2016 Cuma günü FETÖ'cü subaylar tarafından gerçekleştirilen darbe girişimini yöneten eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve YAŞ üyesi Akın Öztürk'ün savcılıkta verdiği ifadesi yayımlandı. Fettullah Gülen'in lideri olduğu FETÖ'nün mensubu Akın Öztürk, darbe girişimini yönetmediğini ve hakkında yöneltilen tüm iddiaları red etti. Darbeyi kimin yönettiğini bilmediğini ifade eden Akın Öztürk, o gün İzmir'de olduğunu ve noter işlerini yaptığını iddia etti. İte Akın Öztürk'ün savcılık ifadesi;

"Ben askeri darbeyi planlayıp, yöneten bir kimse değilim. Bu darbeyi kimin planlayıp yönettiğini bilmem. İstanbul'da olay günü bir arkadaşımın kızının düğünü vardı. O düğüne katılmam gerekiyordu, ben İstanbul'a gidemedim. İzmir'deki noter işlerim dolayısıyla gidemedim. İzmir'de noter işlemleri yaptırdığımı ispat edebilirim. 

İzmir'de saat 11.30 civarında noter işlerim bitti. 13.30 sıralarında askeri uçakla Ankara'ya gittim. Yanımda Kara Kuvvetleri Komutanı ile geldim. Doğrudan torunlarımı görmek üzere Akıncı Üssü'ne gittim. Ben Akıncı Üssü'ndeki lojmanda akşama kadar vakit geçirdim. Akıncı Üssü'nde uçak iniş kalkışları oluyordu. 

Devamlı hareketlilik olduğu için ben önce bir şey fark etmedim. Düğün sahibi Mehmet Şanver'i aradım tebrik ettim. Bir süre sonra o da beni geri aradı. Uçakların alçak uçuş yaptığını, ne olduğunu sordu. Ben de bu sırada televizyonda gelişmeleri izliyordum.

Hava Kuvvetlerı Komutanı Abidin Ünal beni aradı ve uçakların alçak uçuş yaptığını söyledi. Duruma müdahale etmemi istedi. Üsse vardım. Bir oda içinde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Tümgeneral Kubilay Selçuk ve Tuğgeneral Mehmet Dişli ile birlikte çay içiyordu. Hulusi Akar bana, "Bu ikisi bu işi yaptı bunlarla konuş ikna et" dedi. Selçuk ve Dişli'ye darbenin başarılı olamayacağını demokratik kurumların işlediğini halkın bu duruma tepki gösterdiğini söyleyerek ikna etmeye çalıştım.

Genelkurmay Başkanı da onları ikna etmeye çalıştı. Selçuk ve Dişli itiraz ettikçe onlara bağırdım. Telkinlerim sonuç verdi, sonunda ikna oldular. Üsten yeni uçak kaldırılmadı. Genelkurmay Başkanı, Başbakan’la görüştü, ardından helikopterle Başbakanlığa gitti. Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler'in de üste olduğunu öğrendim. Bulunduğu odaya gittim. Gözleri bağlıydı, gözlerini açtım. El ve ayakları bağlıydı çözdüm.

Aynı şekilde Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal'ı kurtardım. Özel Kuvvetler Komutanı da Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ve Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak'ı kurtardı. Darbecilerle birlikte değildim.

Benim bu darbeye iştirak etmediğime Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal, genelkurmay 2. Başkanı ve orada bulunan diğer generaller tanıktır. Onların da dinlenmesini isterim. Paralel yapıya karşı da mücadele eden biriyim. Bu konuda da eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, MİT Müsteşarı Hakan Fidan dinlenebilir."

Akın Öztürk ifadesinde son olarak askeri darbe girişiminin güçsüz bir Türkiye isteyen yabancı misyonların işi olabileceğini, Fethullah Gülen'in emir verip bu işi yaptıracak gücü olmadığını ancak bu olayda paralel yapının kullanılmış olabileceğini söyledi.

İşte Akın Öztürk'ün Savcılık İfadesi Tam Metni








 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.