İstanbul Üniversitesindeki 45 akademisyene FETÖ davası

İstanbul Üniversitesindeki FETÖ yapılanmasına yönelik iddianame hazırlandı. İddianamede 45 akademisyen sanık olarak gösterildi.

İstanbul Üniversitesindeki 45 akademisyene FETÖ davası
21 Aralık 2016 Çarşamba 11:57

FETÖ soruşturması kapsamında örgütün İstanbul Üniversitesindeki yapılanmasına yönelik iddianame hazırlandı. Üniversitede akademisyen olarak görev yapan 45 kişinin yer aldığı ilk iddianamenin hazırlığı tamamlandı.

Başsavcı Vekili İsmail Uçar koordinesindeki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun savcılarından Mehmet Şenay Baygın tarafından hazırlanan iddianame 191 sayfadan oluşuyor. 14'ü tutuklu olmak üzere 45 akademisyenin sanık olarak yer aldığı iddianamede, bazılarının 'Bylock' programını kullandığı, bazılarının Bank Asya'da hesaplarının bulunduğu ve bazı şüphelilerin ise örgütün simgesi olan 1 dolara sahip olduklarına belirtildi.  

Ayrıca bazı sanıkların örgüt faaliyetlerinde önemli roller aldığına yer verildi. İddianame  İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme heyeti tarafından değerlendirmeye tabi tutulacak. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.