İstanbul'un 563. yıldönümünde 'Fetih Şöleni' ile tekrar fethedilecek

İstanbul'un Fethinin 563. yıldönümünü kutlamak için hazırlanan ‘Fetih Şöleni’ için Yenikapı mitingine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım katılacak. Çalışmaların tamamlandığı Fetih Şöleni için bin 200 kişilik ekip organize edildi.

İstanbul'un 563. yıldönümünde 'Fetih Şöleni' ile tekrar fethedilecek
29 Mayıs 2016 Pazar 12:15

İstanbul'un Fethinin 563. yıldönümünü kutlamak için hazırlanan ‘Fetih Şöleni’ için saat 17.00'da başlayacak olan Yenikapı mitingine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım katılacak. Çalışmaların tamamlandığı Fetih Şöleni için bin 200 kişilik ekip organize edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Özel Fetih Gösterisi için sahne üzerine hidrolik platformlarla hareket eden 3 boyutlu toplar ile yağıştan etkilenmemeleri için montajları son güne bırakılan 450 metrekarelik LED ekran, sis, alev makineleri de yerleştirildi. Fatih Sultan Mehmed ile askerlerinin İstanbul’u fethini temsili olarak gösterecek 500’den fazla oyuncu ve dönemi yansıtması için yeniden üretilen kıyafetlerle araç gereçler için de sahne arkasında dev çadırlar kuruldu.

Yenikapı mitingi  vatandaşların tüm ihtiyaçları düşünülerek hazırlandı. Mitinge katılacak olan vatandaşların gösteriyi rahat bir şekilde izleyebilmesi için 9 dev ekran alana yerleştirilirken alanda meydana gelebilecek sağlık sıkıntıları nedeniylede on sağlık çadırına ve hızlı müdahalede bulunan bilmesi için çeşitli güzergahlara ambulanslar yerleştirildi. Mitinge katılacak olanların erişiminin kolaylaştırılması içinse 150 güvenlikli giriş kapısına, su dağıtım yerlerine,  6 farklı noktada tuvalete ve şadırvanlara yer verildi.

Panorama 1453 Tarih Müzesi’ni bugün ziyaret edecek olanlar için ise müzenin 563. ve 1453. ziyaretçilerine fetih tablosu, hepsine bir yüzünde Fatih’in tuğrası, diğer yüzünde müzenin siluetinin yer aldığı “hatıra para” verilecek. Ziyaretçiler ayrıca Prof. Dr. Erhan Afyoncu’nun, Panorama 1453 Tarih Müzesi’nde yer alan tam panoramik resim üzerinden anlatacağı fetih gününü de tüm yönleriyle dinleme imkânı bulacak. 4. Uluslararası Fetih Kupası kapsamında 44 ülkeden Türkiye’ye gelen 455 okçu ise, geleneksel kıyafetleriyle İstiklal Caddesi’nde yürüdü. Vatandaşlar ve turistlerin ilgisini çeken okçular, bugün final için yarışacaklar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.