İstanbul Fethi'nin 563. yılı! Binlerce kişi Ayasofya önünde fetih namazı kıldı

İstanbul'un fethinin 563. yıldönümünde Ayasofya Müzesi'nin cami olarak ibadete açılması için "Fetih namazı" etkinliğinde farklı illerden gelen binlerce kişi tarafından saat 04:00 da toplanılarak 'fetih 'namazı kılındı.

İstanbul Fethi'nin 563. yılı! Binlerce kişi Ayasofya önünde fetih namazı kıldı
28 Mayıs 2016 Cumartesi 09:53

Ayasofya Meydanı'nda binlerce kişi, İstanbul'un fethinin 563. yıldönümünde  (29 Mayıs 1453) Ayasofya Müzesi'nin cami olarak ibadete açılması için 'Fetih Namazı' etkiliğine katıldı.Etkinlikte Şehzadebaşı Camii imamı tarafından Kur'an-ı Kerim okurken Mekke İmamı Murat Mustafa El Hasan da sabah namazını kıldırdı. Etkinliğin yapıldığı alanın çevresinde Çevik Kuvvet Polisi önlem alındı.

AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut etkinlikte yaptığı konuşmasında, "İnşallah bu ezanları en yakında Ayasofyamız'dan dinleyeceğiz ve Ayasofya'nın içinde namaz kılacağız inşallah hep birlikte. Ayasofya Camii, cami olarak mutlaka ibadete açılmalıdır. Milletimizin bahtıyla beraber açılmalıdır. Ayasofya'yı kapalı tutmak, Yunanlı'ya ben yapamıyorum, sen gel de kendi hesabına aç demekten farksızdır. Ayasofya’yı kapalı tutmak batılılara artık benim hayat hakkım kalmadı demektir. Ayasofya’yı kapalı tutmak, bu toprağın üstündeki 80 milyon ve altındaki elli milyon Müslümanın semaları tutuşturan lanetine hedef olmaktır" ifadesinde bulundu.

Mekke İmamı Murat Mustafa El Hasan, Meydan'da kadın ve erkek binlerce kişiye sabah namazı kıldırdı. Dua da Ayasofya'nın namaz ibadetine açılması için dua edilmasinin ardından cep telefonlarının ışıklarını hep birlikte yakılarak,"Zincirler Kırılsın, Ayasofya Açılsın" diye bağırdı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet - 8 yıl önce
ibadethanelerimiz "sinema gibi" durumundadır önce onlara sahip çıkalım! şuanki camilerimize sahip çıkalım ve bidatsız bir İSLAM HAYATI yaşadıktan sonra ayasofya kapıları kendisinden açılacak! ALLAH bizi nefeslerle nasıl hayata tutyorsa, emin olun! yönledirilen ümmet olmayalım! bize yakışanı yön veren ümmet olalım!