İstanbul Esenler'de yakalanan 31 şüpheliden 14'ü tutuklandı

Esenler’de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda yakalanan 31 şüpheliden 14ü tutuklandı.

İstanbul Esenler'de yakalanan 31 şüpheliden 14'ü tutuklandı
05 Eylül 2016 Pazartesi 18:43

İstanbul Emniyet Müdürlüğünce yapılan açıklamada, 15 Temmuzda "Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs" ve "Askeri darbe girişimi” sonrasında Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ/PDYnin sivil kadrolarına yönelik operasyon düzenlendiği açıkladı.
Bu doğrultuda gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 31 şüpheliden 14’ü tutuklandı. 11’i adli kontrol hükümleri uygulanarak ve 5’i de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığının aktarıldığı açıklamada, 1 kişinin ise gözaltı işleminin sürdüğü ifade edildi.

Açıklamada, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülene ait bin 500 kitap, 24 CD ve DVD, çok sayıda bilgisayar, telefon, dijital materyal, 2 tabanca, 435 bin 200 lira, 99 bin 200 dolar ve 700 avro ele geçirildiği belirtildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.