İstanbul'da canlı bomba saldırısı! İstiklal Caddesi'nde patlama oldu, 5 ölü 36 yaralı Sağlık Bakanlığı Açıklaması 19 Mart 2016

İstanbul Beyoğlu'nda bu sabah 10.55 sularında patlama meydana geldi. İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlama bir AVM'nin önünde oldu. Olayda yaralananların olduğu bilinirken olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Patlamanın çevik kuvvet polislerine yönelik olacağı şüphesi üzerine duruluyor. İşte İstanbul'daki patlamanın detayları...

İstanbul'da canlı bomba saldırısı! İstiklal Caddesi'nde patlama oldu, 5 ölü 36 yaralı Sağlık Bakanlığı Açıklaması 19 Mart 2016
19 Mart 2016 Cumartesi 12:09

İstanbul Beyoğlu'nda bu 19 Mart 2016 Cumartesi sabahı 10.55 sularında patlama meydana geldi. İstiklal Caddesi üzerinde bir AVM'nin önünde gerçekleşen patlama sonucu ölenlerin ve yaralananların olduğu gelen bilgiler arasında. 

İstanbul İstiklal'de yaşanan patlamanın arkasından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edilirken Beyoğlu'ndaki İstiklal Caddesi'nin giriş ve çıkışları hemen kapatıldı. Bölge güvenlik çemberine alındı.


İstanbul İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın canlı bomba eylemi olduğu öğrenildi. Olayın terör saldırısı olma ihtimali üzerine duruluyor. İstanbul'un en kalabalık caddelerinden olan İstiklal Caddesi'nin cumartesi sabahı çok kalabalık olmamasına dikkat çekiliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısına ilişkin soruşturma başlattı. Başsavcılığın, Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki kaymakamlık binası önünde meydana gelen terör saldırısı üzerine başlattığı soruşturmada, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda görevli 5 savcı yürütecek. Başsavcı Hadi Salihoğlu da saldırının meydana geldiği Beyoğlu Kaymakamlığı önüne gelerek, bilgi aldı.

İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın ardından olay yerine polis, sağlık ekipleri ve itfaiye sevk edildi. Kapatılan caddeye görevliler dışında giriş çıkışlar yasaklandı.


istanbul patlama

Taksim Meydanı'nda bekleyen çevik kuvvet polislerinin bulunduğu noktada gerçekleştirilen patlamada 10 polis ve 12 sivilin yaralandığı gelen bilgiler arasında. Yaralı polislerden ikisinin durumu ise ağır.

Patlamanın ardından civardaki hastalaneler alarma geçti ve olabilecek başka bir terör saldırısı için alarmda bekleniyor.

Bölge polis ekipleri tarafından kapatıldı. İstiklal Caddesi'ne sadece polislerin, ambulans ve itfaiye ekiplerinin girmesine müsade ediliyor.

İSTANBUL VALİSİ VASİP ŞAHİN, İSTANBUL VALİLİĞİ AÇIKLAMA

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada 5 ölü 26 yaralının olduğu yaralıların 4'ünün ağır yaralı olduğu biliniyor. 

SAĞLIK BAKANLIĞI MÜEZZİNOĞLU AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanlığı Müezzinoğlu, Beyoğlu'ndaki terör saldırısı açıklamasında  "Şu an itibariyle 5 vatandaşımızı kaybettik. 36 yaralıdan 7 yaralımızın durumu ciddiyetini koruyor. 4 yaralımız ameliyat sürecinde. Ümit ederim ki yeni kayıplarımız olmaz. Bize gelen bilgiler çerçevesinde yaralıların tespit edilen yaklaşık 12'sinin yabancı uyruklu olduğu bilgisi var." dedi.




Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Terörün her türlüsünü lanetliyorum. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin.