İstanbul Atatürk Havalimanı terör saldırısı patlamada son durum

Dün akşam saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısında 36 vatandaşımız yaşamını yitirirken, 147 vatandaşımız yaralandı. Peki Atatürk Havalimanı patlamasıyla ilgili son durum ne? İstanbul Atatürk Havalimanı patlamasıyla ilgili detaylar haberimizde.

İstanbul Atatürk Havalimanı terör saldırısı patlamada son durum
29 Haziran 2016 Çarşamba 09:37

Atatürk Havalimanı'ndan  haberler gelmeye devam ediyor. İstanbul Atatürk Havalimanı'nde gerçekleştirilen terör saldırısı sonrasında 36 vatandaşımız öldü, 147 vatandaşımız ise yaralandı Atatürk Havalimaı Dış Hatlar terminalinde meydana gelen hain terör saldırısı saat 21.20 sıralarında gerçekleşti. Dış hatlar terminaline gelen canlı bomba kendini havaya uçurdu. Bunun akabinde ikinci katta bulunan diğer terörist etrafa rastgele ateş açtıktan sonra burada kendini havaya uçurdu. Patlama sonrasında ilk belirlemelere göre 28 kişi yaşamını yitirirken 150 ye yakın yaralıda hastanelere sevkedildi. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ; 31 ölü, 147 yaralı



Saldırı ile ilgili ilk açıklama Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi. Bekir Bozdağ ilk olarak saldırıda 10 kişinin yaşamını yitirdiğini, 40 kişinin ise yaralandığını ifade etmişti. Daha sonrasında bilgiler netlik kazandı ve Bekir Bozdağ saldırıda 31 kişinin öldüğünü, 147 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Bekir Bozdağ,  "Şu ana kadar elde edilen bilgilere göre, bana en son ulaşan rakama  göre, 31 civarında ölü var. Bunların kimlikleri henüz tespit edilmiş değil.  Yaralı sayısı da 147 olarak bana intikal etti." dedi.

Vasip Şahin açıklama yaptı



Saldırı Sonrasında açıklama yapan İstanbul Valisi Vasip ŞAhin, Atatürk Havalimanı terör saldırısının 3 canlı bomba tarafından gerçekleştiğini açıkladı. Vasip Şahin; "Bugün Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katı yolcu karşılama salonu girişinde sayısını 3 olarak değerlendirdiğimiz canlı bomba intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 28 kişi hayatını kaybetmiş, 60'a yakın yaralı hastaneye intikal etmiştir. Yaralıların tedavisi devam etmektedir. Detaylı inceleme sürdürülmekte olup gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Yolcu giriş ve çıkışları hızla normale döndürülmekte olup, kısa zamanda planlı uçuşlara başlanacaktır." dedi. 

Saldırıyı gerçekleştiren 3 canlı bombadan 2 si olay yerinde öldü. Atatürk Havalimanı saldırısı sonrasında RTÜK geçici yayın yasağı getirdi. 

Görgü tanıkları olanları anlattı

Atatürk Havalimanı saldırısının görgü şahidi, olanları an ve an anlattı. PAtlama anında olay yerinde bulunan görgü şahidi, "Ben iç hatlar geliş katındaydım, dışarı doğru bakıyordum. Patlama oldu, camlar sarsıldı. Dışarı doğru bakıyordum. Herkes dış hatlara doğru koşturmaya başladı. Bacağından yaralı bir güvenlik görevlisi gördüm, hemen ona tampon yaptılar. Ben saldırı anını değil, patlama sonra alanı gördüm. Şok olduk. Dış hatların gelişinde silahlı çatışma oldu. Dış hatlar yolcu çıkışında, bagaj alım karuselinin orada patlama olmuş. Karuselden çıktığı alanda silahını çekip ateş ediyor." dedi.

Bir diğer görgü tanığı ise; "Annemi uçağa bindirecektim. Bir anda patlama oldu. Otoparka indim. Herkes bir tarafa koşuştu. Özel harekatlar içeriye girdi. Yatırdılar bizi yere. Sonra bizi ayağa kaldırıp dışarıya çıkardılar. Çok şiddetli patlama oldu. Dışarıda oldu patlama. Sonra silah sesleri duyuldu. Ortalık kan revan içerisindeydi" dedi.

Uçak Trafiği normale döndü

Terör saldırısı sonrasında Atatürk Havalimanı bir süre uçuş trafiğine kapatıldı. 29 Haziran 2016 saat 20.00'a kadar uçuş yapılmayacağı önceden açıklandı ancak gece 03.00 saatlerinde Atatürk Havalimanında uçuş trafiği normale döndü.

Başbakan Binali Yıldırım açıklama yaptı



Başbakan Binali Yıldırım Atatürk Havalimanı'nda yapılan hain terör saldırısıyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Binali Yıldırım; "Ülkenin başı sağolsun" diyerek sözlerine başlayan Yıldırım, terör saldırısında 36 vatandaşın öldüğünü, 147 vatandaşın ise yaralandığını açıkladı. 
 

'Emareler DAEŞ örgütünü işaret etmekte'

Atatürk Havalimanı terör saldırısını gerçekleştiren örgütün DAEŞ olduğunu ve incelemelerin bunu işaret ettiğini kaydeden Binali Yıldırım,  "Şu ana kadar tespit edilen vefat sayısı 36 artı 3 canlı bomba. Yaralılarımız var. Yaralılarımızın bir çoğu hafif yaralı ama çok az sayıda durumu biraz daha ciddi olan yaralılarımız da mevcuttur. Tedavileri büyük titizlikle sürdürülmektedir. Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitler, terör eyleminin DAEŞ örgütünce gerçekleştiğini işaret etmektedir."  açıklamasında bulundu.

Herhangi bir güvenlik zaafiyeti yoktur

Binali Yıldırım, tüm detayların belirlendiğini, çalışmaların devam ettiğini aktararak, herhangi bir güvenlik zaafiyetinin bulunmadığını sözlerine ekledi. Yıldırım, "Tüm bu detaylar biliniyor, arkadaşlarımız bütün ayrıntıları tespit ettiler. İlerleyen zaman içerisinde olayın oluş şekli bütün yönleriyle açığa çıkacaktır. Şu bilinmelidir ki hava alanının gerek gidiş, gerek geliş istikametinde herhangi bir güvenlik zafiyeti söz konusu değildir. Canlı bombaların aynı zamanda silah bulundurmaları olayın vahametini artıran bir neden olmuştur. Bunun da bilinmesinde yarar vardır." dedi.

Terör saldırısını gerçekleştiren örgütü DAEŞ

Başbakan Binali Yıldırım Atatürk Havalimanı terör saldırısını gerçekleştiren örgütün DAEŞ olduğunu ve incelemelerin bunu işaret ettiğini kaydederek,  "Şu ana kadar tespit edilen vefat sayısı 36 artı 3 canlı bomba. Yaralılarımız var. Yaralılarımızın bir çoğu hafif yaralı ama çok az sayıda durumu biraz daha ciddi olan yaralılarımız da mevcuttur. Tedavileri büyük titizlikle sürdürülmektedir. Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitler, terör eyleminin DAEŞ örgütünce gerçekleştiğini işaret etmektedir."  açıklamasında bulundu.


 






 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.