İstanbul'a iki yeni üniversite geliyor!

İstanbul'a iki yeni üniversitenin açılışı TBMM'de kabul edildi.

İstanbul'a iki yeni üniversite geliyor!
16 Kasım 2016 Çarşamba 22:17

TBMM Genel Kurulunda,"Fenerbahçe Üniversitesi" ve "Ayvansaray Üniversitesi" adıyla iki vakıf üniversitesi kurulması kabul edildi.

Fenerbahçe Üniversitesi'nin kurulmasına Yüksek Öğretim Kurulu 17 Mart tarihinde izin vermiş, başvuru TBMM'ye taşınmıştı. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün konuya ilişkin açıklamasına göre, Spor Bilimleri ve Teknolojileri alanında uzmanlaşacak üniversitede, ilk yıl 1000 öğrenci ile eğitime başlanacak. 5 yıl içerisinde sayı 6 bine çıkacak. Öğrencilerin 5'te 1'i burslu olacak.

Hangi fakülte ve bölümler yer alacak?

Akademik planlamaya göre, ilk 3 yıl içinde Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Spor Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Yüksekokulu açılacak. 

5 yıl içinde de Hukuk Fakültesi ve Denizcilik Fakültesi’nin açılması öngörülüyor.

Yaklaşık 100 milyon lira sermaye ile vakıf üniversitesine dönüşmek için bekleyen Plato Meslek Yüksekokulu, Ayvansaray Üniversitesi adıyla İstanbul'un Balat semtindeki Ayvansaray Caddesi'nde eğitim hayatına devam edecek. Vakfın mütevelli heyeti başkanı Dr. Tolga Yazıcı, Ocak ayında yaptığı açıklamada 3 fakülte, 1 uygulamaları bilimler yüksekokulu ve 2 tane enstitü açmayı planladıklarını söylemişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.