İşsizlik oranları beklenenin altında geldi

Türkiye İStatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı işşizlik oranını açıkladı. Kasım ayı işsizlik oranı beklentinin altında geldi.

İşsizlik oranları beklenenin altında geldi
15 Şubat 2016 Pazartesi 10:21

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) işşizlik oranı verilerini açıkladı.  Kasım ayı işşizlik oranının açıkladığı verilere göre oran beklenenin altında gelirken, 10,5oranında oldu ve ekim ayı ile aynı geldi. 

Uzmanların ve anlistlerin tahminine göre 10,8 oranında olması beklenen işsizlik ekim ayı ile aynı olarak 10,5 seviyesinde sabit kaldı.

TÜİK'in açıkladığı verilerine göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 29 bin kişi artarak 3 milyon 125 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,2 puanlık azalış ile yüzde 10,5 seviyesinde gerçekleşti.

Tarım dışı işsizlik oranı 0,3 puanlık azalış sonrasında yüzde 12,4 olurken, 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı 0,8 puanlık azalışla yüzde 19,1 oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.