İsmail Koncuk: Alan değişikliğinden anlamadığınız nedir?

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, çok kez gündeme taşıdığı alan değişikliğini için MEB'in her yıl belli talebi karşılaması durumunda talebin ortadan kalkacağını dile getirdi.

İsmail Koncuk: Alan değişikliğinden anlamadığınız nedir?
26 Ekim 2016 Çarşamba 09:20

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, diplomaya alan değişikliği tallebini bir kez daha gündeme getirdi.

Defalarca gündeme taşıdıkları alan değişikliğini için söylenmedik yetkili bırakmadıklarına vurgu yapan Koncuk “Yönetmelikte de var, her ne hikmetse uzadıkça uzuyor. Diplomaya bağlı alan değişikliği talebine kulak tıkamak pedagojik değildir. İnsanların verimli olacağı alana geçmesini anlamamak nedendir?” ifadesinde bulundu.

Her yıl belli alan değişikliği talebi karşılanması sonucunda talebin ortadan kalkacağını belirten Koncuk, "Kaldı ki alan değişikliği talebinin nedenlerinden biri de Ömer Dinçer zamanında yapılan hatadır. Bu hatayı düzeltme sorumluluğu MEB'e aittir. Çözüm şeklini de söyledik, her yıl belli sayıda alan değişikliği talebi karşılanırsa bu talep ortadan kalkar, dedik. Anlamadığınız nedir? MEB verimliliği önemsiyorsa, insanların başarılı ve huzurlu olacağı alana diplomasına göre geçmesine kulak tıkamak yerine, fırsat vermelidir.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aslı - 7 yıl önce
Alan değişikliğini beklemekten yorulduk yapılsın bir açıklama artık