İsim ve soyisim değiştirmek kolaylaşıyor

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar kurulu toplantısı sonrasında ad soyad değişimi ile tescil kaydı için yapılacak olan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

İsim ve soyisim değiştirmek kolaylaşıyor
27 Haziran 2016 Pazartesi 14:10

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu Toplantısından sonra yaptığı açıklamasında nufüs hizmetlerinde yapılacak olan değişiklikler hakkında bilgilendirmede bulundu. Kurtulmuş, bu değişiklikler çerçevesinde doğum, evlenme ve ölüm işlemlerinde nüfus idaresine gitmeden tescil kaydının yapılma imkanının sağlanacağını belirtti.

Nüfus hizmetlerinde yapılacak olan bir diğer değişiklik ise ad ve soyadlarının değiştirmeyle ilgili konuda Kurtulmuş, "Ayrıca soyadı değiştirmek için ya da ad değiştirmek için insanlar mahkemelere giderlerdi, mahkemelerde uğraşırlardı. Bunun önüne geçilerek, Nüfus İdaresine gitmek için Mahkemeye gitmeden mahkeme kararı olmadan insanların adlarını ya da soyadlarını rahatlıkla değiştirmeleri imkanı sağlanacaktır." diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.