Irak Ordusu Türk askerini kuşattı iddiaları!

Başika'daki Türk askerlerinin Irak ordusu tarafından kuşatıldığı iddia edildi. Haberin kaynağının ise İran'dan yayın yapan Tesnim Haber Ajansı'na konuşan Irak Gönüllü Halk Güçleri Birliği'nin (Haşdi Şabi) sözcüsü Yusuf el Kelabi olduğu belirtildi.

Irak Ordusu Türk askerini kuşattı iddiaları!
18 Ekim 2016 Salı 13:36

Türk askeri Irak ordusu tarafından kuşatıldı mı? Irak Gönüllü Halk Güçleri Birliği'nin (Haşdi Şabi) sözcüsü Yusuf el Kelabi, Başika'daki Türk askerlerinin Iraklı askerler tarafından kuşatıldığını ve Musul ile bağlantılarının kesildiğini ifade etti.

İran'dan yayın yapan Tesnim Haber Ajansı'na konuşan Haşdi Şabi'nin sözcüsü Yusuf el Kelabi, Irak ordusunun Türk askerlerini kuşattığını belirtti. Yusuf el Kelabi açıklamasında:

"Irak ordu güçleri bugün Başika bölgesinde hızlı bir şekilde ilerleyerek bölgeyi kontrol altına aldı ve Türk askerlerinin olduğu kışlanın etrafını çevirdiler. Türk güçlerinin burada herhangi bir eylem yapma imkanını sınırlayan Irak ordusu Türk askerlerinin herhangi bir girişimde bulunması halinde onları hedef almayı planlıyor" dedi. Kelabi, Irak ordusunun hedeflerinden birinin de Türk askerinin Musul operasyonuna katılması ve fiili olarak savaşa girmesini önlemek olduğunu ifade etti.

'MUSUL'DAKİ IŞİD MİLİTANLARI RAKKA'YA VE TÜRLKİYE'YE KAÇIYOR'

Kelabi, Irak ordusu askerlerinin Musul harekatının başlamasının ardından bölgede hızla ilerleyerek önemli kazanımlarda bulunduklarını, IŞİD'e büyük kayıplar verdirdiğini ve militanların bazılarının Rakka ve Türkiye'ye kaçmak zorunda kaldıklarını söyledi.

'ÇAVUŞOĞLU VE HEYETİ KONUYU GÖRÜŞMEK ÜZERE BAĞDAT'A GELECEK'

Sözcü, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, beraberindeki bir heyetle Bağdat'a giderek bu konu hakkında görüşmeler yapacağını da ileri sürdü. Çavuşoğlu Bağdat'tan bir heyetin Musul konusunda görüşmelerde bulunmak üzere haftasonuna doğru Türkiye'ye geleceğini belirtmişti. Dün de Başika Kampı nedeniyle yaşanan gerilimin sona erdirilmesi için Ankara'dan bir heyet Bağdat'a gitmişti. Heyete Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın başkanlık etmişti.

Kaynak: Sputnik

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bektaş - 7 yıl önce
Ee bunlara izinmi vericez yani ?
Avatar
Yavuz - 7 yıl önce
O yürek ister.