Irak Ordusu: Kerkük'te kontrol sağlandı

Irak Ordusu'nun yaptığı açıklamaya göre; Kerkük'te kontrol tamamen sağlandı.

Irak Ordusu: Kerkük'te kontrol sağlandı
22 Ekim 2016 Cumartesi 12:42

Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın "uyuyan hücrelerinin", önceki geceden bu yana eş zamanlı intihar saldırıları gerçekleştirdiği Kerkük'te kontrol sağlandı. Açıklama Irak ordusundan geldi.

Kentte dün yaşanan saldırılar sonrası sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

"Bugün sokağa çıkılmaması önemli"

Irak Türkmen Cephesi Erbil Milletvekili Aydın Maruf;
"Zalim terör örgütü DEAŞ'ın ne zaman nasıl saldıracağı belli olmaz. Halkın güvenliğini sağlamak için bugün sokağa çıkılmaması önemlidir. Musul kadar Kerkük de önemli çünkü birçok etnik ve dini unsur birlikte yaşıyor" diyerek uyarı yaptı.

"DEAŞ mesaj vermek istiyor"

Maruf, "DEAŞ aniden Kerkük'e yönelmekle Musul operasyonundaki algıyı değiştirmeye çalışarak, dünyaya bir avuç militanla da bir kenti kontrol altına alabiliyorum mesajını vermek istiyor" dedi.

DAEŞ'in saldırılarının ardından Taliban'a bağlı peşmerge ve Şii milis güçleri Haşdi Şabi kuvvetleri, kente doğru hareket etti.

Kenti şu anda Barzani'ye bağlı peşmerge koruyor. Barzani ve Talabani peşmergesi arasında çatışma çıkabilir çünkü aralarında bir gerilim var. Aynı ihtimal farklı peşmerge grupları ile Şii milisler karşı karşıya geldiğinde de yaşanabilir.

Saldırılarda 5 kişi hayatını kaybetti

Eş zamanlı intihar saldırılarının gerçekleştirildiği Kerkük şehir merkezinde şu ana kadar 5 kişinin hayatını kaybettiği 25'inin ise yaralandığı bildirildi. 

Kerkük Azadi Hastanesi yetkililerinden elde edilen bilgilere göre, gece başlayıp şu ana kadar devam eden çatışmalar sonucu 5 kişi hayatını kaybetti, 25'i ise yaralandı. 

Sağlık yetkilikeri, ölü ve yaralılar arasında güvenlik güçlerinin de olduğunu kaydetti. 

Militanların çoğu yabancı uyruklu 

Güvenlik güçleri ve kent merkezine sızan militanlar arasında çatışmalar yer yer devam ediyor. Eski emniyet binası ve restorasyonda olan bir otel içerisinde halen militanların olduğu ve keskin nişancıların her iki bölgeden güvenlik güçlerini hedef aldığı aktarılıyor. Kentin diğer bölgelerinde militanların kendini patlatması sonucu büyük hasarın meydana geldiği ifade ediliyor. Kerkük kentine sızan militanların çoğunun yabancı uyruklu olduğu gözleniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.