İnternetten alışveriş yapanlar dikkat

İnternetten üzerinden yapılan alışverişlerde dolandırıcılığın bir çok farklı türlerinin olduğunu söyleyen Emniyet Genel Müdürlüğü uzmanları, vatandaşı dikkatli olması gereken konularda uyardı.

İnternetten alışveriş yapanlar dikkat
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

İnternetten üzerinden yapılan alışverişlerde dolandırıcılığın bir çok farklı türlerinin olduğunu söyleyen Emniyet Genel Müdürlüğü uzmanları, vatandaşı dikkatli olması gereken konularda uyardı.

Açıklama yapan emniyet yetkilileri, internetten alışveriş oranı arttıkça dolandırıcılık şikayetlerinde de orantılı olarak artış olduğunu söyleyerek, şikayetlerin başında, kimlik ve kart bilgilerinin çalınması ile sipariş verilen ürün yerine, alakasız ürünlerin gönderilmesinin yer aldığını kaydetti.

VAKİT GEÇİRMEDEN ADLİ MAKAMLARAS BAŞVURUN

İnternet üzerinden alışveriş yapan vatandaşlardan, dolandırıldıklarını anladıklarında hemen bankadan işlem iptali talep etmelerini ya da kredi kartını işleme kapatmalarını isteyen yetkililer, zaman kaybetmeden en yakın polis karakoluna ya da Cumhuriyet savcılığına müracaatta bulunulması gerektiğini ifade etti.

GÜVENLİ ALIŞVERİŞİN PÜF NOKTALARI

İnternetten güvenli alışverişe ilişkin dikkat edilmesi gereken noktalardan bazıları şöyle:

" - İnternet alışverişlerinde sitenin güvenilir olduğunu belirlemek için ilk adım, alışveriş yapılmak istenen sitenin SSL güvenlik sertifikasının olduğuna emin olunmasıdır. SSL güvenli sitenin uzantısında https:// ile başlayan kısmında görülebileceği gibi yeşil veya sarı bir kilit simgesi olarak tarayıcının alt kısmında da görülebilmektedir.

- İnternet alışverişinde 3D Security, sanal kart oluşturma gibi yöntemlerin kullanılmasının yanında alışveriş esnasında sanal klavye kullanımı alışverişi daha güvenli hale getirmektedir.

- Alışveriş işlemi şifresiz Wi-Fi ağları, internet kafe gibi toplu internet hizmeti veren modemler üzerinden yapılmamalıdır.

- Resmi hizmet sunan sitelerde istenilen kart numarası, güvenlik kodu, son kullanım tarihi gibi bilgiler dışında anne kızlık soyadı, kartın nereden alındığı, doğum tarihi gibi detaylı sorunlarla karşılaşılması halinde sahte bir sitede olunabileceği göz önünde bulundurulmalıdır."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.