İnternet Geliştirme Kurulunun yeni üyeleri

İnternet Geliştirme Kurulunun yeni üyeleri belli oldu. Kurul, 2 yıl görev yapacak.

İnternet Geliştirme Kurulunun yeni üyeleri
03 Ekim 2016 Pazartesi 15:15

İnternet Geliştirme Kurulunun yeni üyeleri belli oldu. Kurul, 2 yıl görev yapacak.

01/11/2011 tarihli, 28102 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan KHK / 655 Karar Sayılı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 29.Maddesine dayanılarak oluşturulan Kurulun üyeliklerine atama yapıldı.

İnternet Geliştirme Kurulu üyeliklerine Haberleşme Genel Müdürü Mustafa Koç, Telekomünikasyon, İnternet ve Bilgi Teknolojileri Derneği (TEDER) Başkanı Serhat Özeren, Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Tayfun Acarer ve Leyla Keser Berber, Mobil Servis Sağlayıcı İş Adamları Derneği (MOBİLSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Alkin, Bilgi Güvenliği Derneği Başkanı Ahmet Hamdi Atalay ve İnternet Medyası Derneği Başkanı Hadi Özışık getirildi.

İNTERNET GELİŞTİRME KURULU GÖREVLERİ
*İnternet ortamının ekonomik, ticari ve sosyal hayat ile bilim, eğitim ve kültür alanında etkin, yaygın kolay erişilebilir olarak kullanımını teşvik edecek politika ve strateji önerileri hazırlayarak Bakana sunmak.
*Türk Kültürü, Türk Tarihi ve Türk Dünyasıyla ilgili bilgilerin internet ortamında daha fazla yer alması ve bunların tanıtılması hususunda çalışmalar yapmak, yaptırmak ve öneriler hazırlamak ve Bakana sunmak.
*İnternet ortamının güvenli, serbest, özgür ve faydalı kullanımı ile katma değer üretmesine yönelik öneriler hazırlamak ve Bakana sunmak.
*Bakan tarafından verilen benzeri görevleri yapmak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.