İftar Menüleri Ramazan 24. Gün 2017 - İftarda ne pişirsem?

Ramazan ayında en düşünülen konu 'İftarda ne pişirsem' oluyor. Örnek iftar menüleri bu konuya alternatif seçenekler haline geliyor. Bu nedenle sizler için iftarda ne pişirebileceğinize dair örnek ramazan menüleri hazırladık. İşte örnek iftar menüleri ve tarifleri haberimizde... Mercimek çorbası nasıl yapılır? Testi kebabı nasıl yapılır? Sebzeli pirinç pilavı nasıl yapılır? Saray lokumu tatlısı nasıl yapılır?

İftar Menüleri Ramazan 24. Gün 2017 - İftarda ne pişirsem?
19 Haziran 2017 Pazartesi 09:30

Ramazan ayı gelmesiyle iftarda ne pişirsem sorusu akıllara geliyor. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri hazırladık. İftarda ne pişirsem? Ramazanın 24. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak olan Mercimek çorbası, testi kebabı, sebzeli pirinç pilavı ve saray lokumu tatlısının tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz.  

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

24. Gün örnek iftar menüsü:

Mercimek Çorbası

Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı ya da sarı mercimek

1 adet kuru soğan

1 adet patates

1 adet havuç

1 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

6 su bardağı sıcak su

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

İlk olarak kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Derin bir tencereye ayçiçek yağını dökün. Kızan yağda doğradığınız soğanları 2- 3 dakika kadar kavurun. Kavrulan soğanlara unu ekleyin. Soğanlar renk alana kadar kavurma işlemine devam edin.

Patates ve havucu iri iri doğradıktan sonra tencereye ilave edin. Malzemeleri karıştırın ve ardından sıcak suyu ve mercimeği ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Havuçlar yumuşayana kadar orta ateşte yaklaşık 40 dakika pişirin.

Eğer tanelerden kurtulmak istiyorsanız çorbayı el blenderından geçirebilirsiniz. Tercih size kalmış…

Testi kebabı tarifi

Malzemeler

1 kilogram kuşbaşı et (kuzu ya da orta yağlı dana eti)

500 gram domates

500 gram arpacık soğan

20 adet sarımsak

6 adet orta boy yeşil biber

250 gram tereyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Testinin ağzı için:

1 adet ekmek hamuru

Yapılışı:

Kabuğunu soyduğunuz domates ve çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını ayıkladıktan sonra bütün olarak bırakın. Tuz ve karabiber ilave ettiğiniz sebzeleri etle birlikte harmanlayın. Bol suda yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz testinin tabanına tereyağının yarısını alın. Baharatlarla harmanlanmış etli ve sebzeli karışımı, testiye doldurun. Üst kısmına küçük parçalar halinde kestiğiniz tereyağını ekleyin.

Testinin üzerini ekmek hamuruyla kapatarak et ve sebzelerin kendi buharında pişmesini sağlayın. Fırında yaklaşık 90 dakika pişirin.

Sebzeli pirinç pilavı tarifi

Malzemeler

2.5 su bardağı baldo pirinç

3.5 su bardağı et suyu

4 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 küçük havuç

1 su bardağı haşlanmış bezelye

1 kabak

1 dolmalık yeşil biber

Yapılışı

Pirinci yıkayıp üzerini örtecek kadar suda 1 saat bekletin. Suyu süzüp pirinçleri birkaç kez yıkayın. 3 yemek kaşığı tereyağını tencerede eritip pirinci ekleyin ve kavurun. Et suyunu ekleyin. Tuzla tatlandırın. Su kaynamaya başladığında ateşi kısıp pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Havuç, biber ve kabağı tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Havucu kaynar suda 15 dakika, biberi 8 dakika, kabağı 5 dakika haşlayıp suyunu süzün. Sebzeleri kalan tereyağıyla kavurun. Pilava ekleyip ezmeden harmanlayın.

Saray lokumu tarifi

Malzemeleri

150 gram margarin

1,5 su bardağı un

1,5 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 litre süt

100 gram hindistan cevizi – toz

1 su bardağı badem

Yapılışı:

İlk başta margarini eritin. Unu ekleyin ve kokusu gidene kadar kavurun. Üzerine toz şeker, vanilya ve sütü yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın. Muhallebinin topaklanmaması için devamlı karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın.

Büyük bir cam tepsinin içine toz hindistan cevizini serpin ve üzerine muhallebiyi yayın. Soğumaya bırakın. Ilınınca buzdolabına koyun ve soğumaya bırakın. Tepsiye dökülen muhallebiyi geniş kenarından, ince şeritler halinde kesin. Kesilen şeritleri ortadan ikiye bölün ve rulo olacak şekilde sarın. Lokumları hindistan cevizine bulayıp servis yapın.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.