İçişleri Bakanlığı, Cumhuriyet'in haberini yalanladı

İçişleri Bakanlığı, Cumhuriyet gazetesindeki Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ile birlikte 5 valiyle ilgili haber için açıklama yaptı.

İçişleri Bakanlığı, Cumhuriyet'in haberini yalanladı
23 Ocak 2017 Pazartesi 12:26

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'la ilgili haber yapan Cumhuriyet gazetesi için İçişleri Bakanlığı açıklama yaptı. Açıklama da haberin yalan olduğu söyleyen Bakanlık, haberde adı geçen valiler hakkında soruşturmanın olmadığı vurgulandı.

Cumhuriyet gazetesindeki haberde "Devlet Denetleme Kurulu'nun "FETÖ/PDY" araştırmasında Sakarya valisi Hüseyin Avni Coş'un da aralarında olduğu beş valinin Bank Asya'da hesabı bulunduğu ve Kimse Yok Mu Derneği'ne bağış yaptıkları ortaya çıktı. Valilerin pasaportları iptal edildi. Pasaport iptali "Açığa alınanlar, hakkında soruşturma ve kovuşturma yürütülenler" için alınıyor." denilmişti.

İçişleri Bakanlığı'nın Cumhuriyet açıklaması:

"Bugün bir gazetede yer alan valilerin pasaportlarına tahdit konulduğuna ilişkin haberle ilgili olarak, "Devlet Denetleme Kurulu'ndan adı geçen valiliklerimizle ilgili Bakanlığımıza intikal eden bir soruşturma mevcut olmayıp; pasaportların tahdidi söz konusu değildir."





Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.