İçişleri Bakanlığı: 370 derneğin faaliyeti durduruldu

İçişleri Bakanlığı, terör örgütleriyle bağlantısı olan 370 derneği kapattı.

İçişleri Bakanlığı: 370 derneğin faaliyeti durduruldu
11 Kasım 2016 Cuma 16:58

İçişleri Bakanlığı, terör örgütleriyle bağlantısı olan 370 derneği kapattığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, OHAL Kanunu 11. Maddesi kapsamında genel güvenlik, asayiş ve kamu düzenini korumak amacıyla 39 ilde milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen; 
FETÖ bağlantılı 153, 
PKK/KCK bağlantılı 190, 
DHKP-C bağlantılı 19 
DEAŞ bağlantılı 8, olmak üzere toplamda 370 derneğin faaliyetinin valiliklerle durdurulduğu kaydedildi. 

Açıklamada, inceleme, değerlendirme çalışmalarının sürdüğü ve terör örgütleri ile irtibatlı tüm yapı, grup, oluşum, kurum ve kuruluşlarla mücadelenin hız kesmeden kararlılıkla devam edeceği kaydedildi.

Söz konusu açıklama şu şekilde;
"FETÖ bağlantılı 153, PKK/KCK bağlantılı 190, DHKP-C bağlantılı 19 ve DEAŞ bağlantılı 8 olmak üzere toplamda 370 derneğin faaliyeti valiliklerimizce durdurulmuştur. Bunlara ilişkin inceleme, değerlendirme çalışmaları devam etmekte olup, terör örgütleriyle irtibatlı tüm yapı, grup, oluşum, kurum ve kuruluşlarla mücadelemiz hız kesmeden kararlılıkla devam edecektir."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.