İade Komisyonunda kimler bulunacak?

İhraç edilen memurların iadesi için OHAL iade komisyonu kurulmasına 685 sayılı KHK ile karar verilmişti. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı basın toplantısında, İade başvurularını değerlendirmek için kurulan komisyonda kimlerin olacağını açıkladı.

İade Komisyonunda kimler bulunacak?
23 Ocak 2017 Pazartesi 16:47

23 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 685 sayılı Kanun Hükmünde Kararname, OHAL komisyonu konusunda hükümler içeriyor. Buna göre ihraç edilen kamu personellerinin itiraz başvuruları alınacak ve bu komisyonda değerlendirilecek. OHAL iade komisyonunun yapacağı değerlendirmelerle göreve iadeler yaşanabilecek.

OHAL Komisyonu'nun tam olarak 2 yıl görev yapacak ve daha sonra 1 yıl süreyle Bakanlar Kurulu tarafından uzatılabilecek.

OHAL komisyonu en geç 6 ay içerisinde kurulacak ve ihraç edilenlerin itiraz başvurularını almaya başlayacak. İtirazı kabul edilen memurlar farklı bir kurumda görevine başlayacak. İtirazı kabul edilmeyenler ise idare mahkemesine başvuru yapabilecek.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı basın toplantısında, İade başvurularını değerlendirmek için kurulan komisyonda kimlerin olacağını açıkladı.

KOMİSYON 7 ÜYEDEN OLUŞACAK

7 üyeden oluşan komisyonun üyelerinin; üçü kamu görevlileri arasından Başbakan tarafından, bir üye Adalet Bakanlığı'nın merkez teşkilatı ile bağlı ve ilgili kuruluşlarında çalışan hâkim ve savcılar arasından Adalet Bakanınca, bir üye mülki idare amirleri sınıfına mensup personel arasından İçişleri Bakanınca, birer üye Yargıtay'da ve Danıştay'da görev yapan tetkik hâkimleri arasından Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından belirlenecek. Komisyon üyeleri arasından bir başbakan ve bir başkanvekili seçilecek.

KOMİSYONUN GÖREVİ

Komisyon; OHAL kapsamında KHK'lar ile meslekten çıkarma, kamuyla ilişik kesme, okulla ilişik kesme, yayın organlarının kapatılması, rütbe alınmasını inceleyecek.

KOMİSYONUN GÖREV SÜRESİ

Komisyon 2+1 yıllık sürede çalışmalarını sürdürecek. 2 yıl sonunda Bakanlar Kurulu'nun gerekli görmesi durumunda süre 1 yıl daha uzayacak. Bu süre için komisyon üyeleri yeniden belirlenecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

OHAL İşleri İnceleme Komisyonu'na başvurular valilikler aracılığıyla yapılacak. Kamu görevinden ilişiği kesinler ayrıca en son görev yaptıkları kuruma da başvurabilecek. Komisyona başvuru için belirlenen süre ise 60 gün.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.