Hz. Musa'ya hakaret eden Gırgır Dergisi kapatıldı

Gırgır Dergisi'nin yayın şirketi, kapatılmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Şirket, Hz. Musa'ya hakaret içeren karikatürün yayınlanmasının kötü niyetli kişiler tarafından yapıldığını vurgulayarak bu kişiler hakkında dava açılacağını söyledi.

Hz. Musa'ya hakaret eden Gırgır Dergisi kapatıldı
17 Şubat 2017 Cuma 13:22

Gırgır dergisinin son sayısında Hz. Musa'ya hakaret içeren karikatürün yayınlanmasının ardından kapatıldığı bildirildi. Son sayının çıkmasıyla peygambere hakaret eden karikatür için büyük tepki gösterilmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan  yayıncı şirket, “Gırgır dergisinin son sayısında yayınlanan hoş olmayan karikatür nedeniyle yayıncı şirket Gırgır dergisinin kapatılmasına ve dergide çalışanların tamamının işten çıkarılmasına karar vermiştir. Bu karikatürün yayınlanması en başta toplumumuzu rahatsız ettiği gibi, yayıncı şirketi de çok rahatsız etmiştir. Karikatürün firmayı zor durumda bırakmak amacıyla kötü niyetli çalışan kişi veya kişiler tarafından yayınlandığını düşünüyoruz. Kasti bir tutum söz konusudur. Dini değerlerin aşağılandığı bu karikatür kötü niyetli bir tutumla çizilerek, yayıncı şirkete danışılmadan, adeta gizlenerek, son anda habersizce yayına verilmiştir. Bunu yapan çalışanlar dini değerleri aşağılamak suretiyle suç işlemiştir. Buna sebep olan çizer ve çalışanlar hakkında yayıncı firma olarak Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.