HSYK'nın yeni Başkanvekili Mehmet Yılmaz oldu

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) Genel Kurulu tarafından yapılan başkanvekilliği seçiminde 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, başkanvekilliğine seçildi.

HSYK'nın yeni Başkanvekili Mehmet Yılmaz oldu
23 Mart 2016 Çarşamba 12:16

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYKGenel Kurulu tarafından yapılan başkanvekilliği seçiminde 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, başkanvekilliğine seçildi.  Mehmet Yılmaz, bugün yapılan seçimle Metin Yandırmaz'ın yerine geçecek isim oldu. Metin Yandırmaz'ın ise HSYK 3. Daire Başkanlığı görevini sürdüreceği öğrenildi.


HSYK'nın yeni Başkanvekili Mehmet Yılmaz kimdir?

1961 yılında Bolu'nun Gerede ilçesinde dünyaya geldi. 1982'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olarak sırasıyla 1987 yılında Amasya Hakimliği, 1989 yılında Doğanhisar Hakimliği, 1993 yılında Adalet Müfettişliği, 1998 yılında Adalet Başmüfettişliği görevlerinde bulundu.

2010-2014 yıllarında HSYK Başmüfettişliği görevini yürüten Yılmaz, 12 Ekim 2014'te HSYK Üyeliğine seçildi. Halen HSYK 2. Daire Başkanı olarak görev yapıyor. Yılmaz, evli ve üç çocuk babası.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.