HSYK'dan Hakim Serdar Ergül soruşturmasına 7 gerekçe

HSYK tarafından Hakim Serdar Ergül hakkında verilen soruşturma izni, 7 gerekçeye dayandırıldı.

HSYK'dan Hakim Serdar Ergül soruşturmasına 7 gerekçe
13 Temmuz 2016 Çarşamba 09:26

Paralel Yapı'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'nı hedef alan "İzmir - Casusluk Soruşturması"nda, HSYK 2'nci Dairesi, "Casusluk Soruşturması"nın savcısı Zafer Kılınç ile o dönemde hukuksuz arama ve dinlememe kararlarını veren Hakim Serdar Ergül hakkında verdiği soruşturma iznini 7 gerekçeye dayandırdı. 

HSYK tarafından belirtilen 7 gerekçe şu şekildedir:

1) Kovuşturma izni kararında öncelikle Savcı Kılınç ile Hakim Ergül'ün bu soruşturmayı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni itibarsızlaştırma amacıyla yürütmesi, usul ve yasalara aykırı işlem oluşturmaları.

2) Dönemin Donanma Komutanı Nusret Güner ve kızı ile ilgili bilgi ve görüntülerin soruşturma ile hiç ilgisi olmamasına rağmen dosyaya konulması. Güner ve kızı ile ilgili fişleme kayıtlarının sansürsüz bir şekilde bütün detaylarıyla iddianameye eklenmesi.

3) Şüphelilerden ele geçirildiği iddia edilen dijital materyallerde yer alan kişisel bilgi niteliğindeki fişleme kayıtlarının, doğruluğu araştırılmadan iddianameye yansıtılması.

4) Casusluk Davası dosyasındaki en kritik belgelerin yer aldığı ve şüphelilerden Üsteğmen Onur Süer'in evindeki buzdolabının arkasında bulunduğu ileri sürülen hard diskin, dosyaya usulsüz girilmesi... Bu hard diskin kopyasının şüpheli ve avukatının ısrarlı talebine rağmen "soruşturmanın gizliliği" gerekçesiyle verilmemesi...

5) Casusluk soruşturmasında savcı Zafer Kılınç, bulaşıcı hastalık taşıyan eskort kızlarla ilişkisi olduğu iddiası bulunan şüpheliler ile ilgili, bunun sabit olduğunu belirleyen bir mahkeme kararı bulunmamasına rağmen ilgili kurumlara yazılar yazmıştı. HSYK, bu yazıların Kılınç'ın görevi dahilinde olmadığını, bu yazışmaların kanun ve usullere aykırı olduğunu, böylelikle şüphelilerin özel hayatlarının gizliliğinin ihlal edildiğini belirledi.

6) Telefonları dinlenen şikayetçi Doğan Şahin'in, annesi, eşi, kızı ve kız kardeşi ile yaptığı özel görüşmelerin imha edilmeksizin dava dosyasına konulması...

7) Birinci sınıf Askeri Hakim Taner Güçlü, Özkan Celep ve İsmail Volkan Şahin hakkında, Milli Savunma Bakanlığı'ndan izin almadan soruşturma yürütüp evlerinde arama yaptırmak da HSYK'ya gerekçe teşkil etti.

Kaynak: Sabah

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.