'Hoca efendi için kendini öldürür müsün?'

FETÖ soruşturması kapsamında gizli tanıklardan biri 'abilerin' kendisine 'Hoca Efendi'yi korumak için elinde bir el bombası olsa onun pimini çeker misin?' diye sorduğunu belirtti.

'Hoca efendi için kendini öldürür müsün?'
21 Kasım 2016 Pazartesi 22:17

Gizli tanık bana 'Hoca efendi için kendini öldürür müsün?' diye sordular.

15 Temmuz FETÖ darbe girişimi soruşturması kapsamında örgütte 22 yıldır yer alan bir subay itirafçı oldu. İtirafçı subay, 'abilerin' kendisine 'Hoca Efendi'yi korumak için elinde bir el bombası olsa onun pimini çeker misin?' diye sorduğunu kaydetti.

Gizli tanık "Sel" ifadesinde, 22 yıldır örgüt içerisinde bulunduğunu, ilk olarak İstanbul'da ortaokul sıralarında FETÖ ile tanıştığın, askeri liseyi de örgütün verdiği sorularla kazandığını söyledi. Askeri lise sınava girmeden önce kendisine askeri lisede okumak isteyip istemediğinin sorulduğunu, kendisinin de teklifi kabul ettiğini ifade eden Sel, ''Teklifi yapan abi bana formları getirdi. Formları doldururken cemaate ne derece bağlı olduğumu anlamak için beni teste tabi tuttular. Abi bana 'Hoca Efendiy'i korumak için elinde bir el bombası olsa onun pimini çeker misin? Kendini Hoca efendi için feda eder misin? diye sordu. Ben de evet dedim" dedi.

DEŞİFRE OLMA, İÇKİ İÇ GÜNAHI BİZE

''İstanbul'daki yeni görevimde, abiler bana 'Ortama ayak uydurarak aşırıya kaçmadan alkol almamı, günahının kendilerine olduğunu' söylüyorlardı. 28 Şubat sürecinde yaşananları göz önüne aldım. Aslında mantıklı gelmeyen 'abilerin' tavsiyelerine uydum.

GÜLEN'İN ATLETİ HEDİYE EDİLMİŞ

Sel, ''abilere'' ve "ablalar" tarafından tanıştırıldığı kişiyle evlendiğini belirtip, "Abiler bana evlenirken, Fetullah Gülen'in giyilmiş bir atletini hediye olarak vermişlerdi. Beni koruyacağını söylemişlerdi. Ben de özel günlerimde beni koruması için bu atleti giydim" ifadelerini kullandı.

DEVLET İMKANIYLA PENSİLVANYA'YA

Devletin imkanıyla 2014'te ABD'de Gülen'i ziyaret ettiğini anlatan Sel, Gülen 'Nereden geldiğimi sordu? Ben de Dört Levent dedim. Gülen de 'Allah muvaffak etsin' dediğini aktardı. Dört Levent'in anlamının ise askeri akademinin 4. Levent'te olması olduğu bildirdi.

ÖZTÜRK'ÜN EMİR SUBAYI DA FETÖ'CÜ

Sel, görev yaptığı illerdeki bildiği FETÖ'cülerin isimlerini savcılığa tek tek vererek, teşhis edebileceğini aktardı. Tutuklanan eski YAŞ üyesi olan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün emir subaylığını yaptığını öne sürdü.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.