HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in fezlekesi Meclis'e gönderildi

Ankara'da 17 Şubat 2016 tarihinde meydana gelen ve 29 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının faili Abdulbaki Sömer için Van'da kurulan taziye evini ziyaret eden HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer hakkında hazırlanan fezleke Meclis'e gönderildi.

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in fezlekesi Meclis'e gönderildi
17 Mart 2016 Perşembe 08:53

Ankara'da 17 Şubat 2016 tarihinde meydana gelen saldırıda 29 kişi şehit olmuştu. Bu hain saldırıyı gerçekleştiren terörist Abdulbaki Sömer'in taziyesine giden HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer hakkında "dokunulmazlığının kaldırılması" istemiyle hazırlanan fezleke, TBMM'ye sunulmak üzere Başbakanlık'a gönderilmişti.

Bunun üzerine Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "suçu ve suçluyu övmek" suçlarından Hezer hakkında soruşturma başlatılmıştı. Fezleke hazırlayan başsavcılık, şüphelinin, üzerine atılı suçların yasal unsurlarının oluştuğu gerekçesiyle Anayasa'nın 83. maddesine istinaden, "dokunulmazlığının kaldırılması" talebinde bulunmuştu. Fezleke, Adalet Bakanlığına gönderilmişti.

Tuğba Hezer Öztürk'ün fezlekesi dün akşam saatlerinde Başbakanlık'tan Meclis'e gönderildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray'daki muhtarlar buluşmasında HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlık dosyalarıyla ilgili konuşmuştu. Erdoğan yaptığı konuşmada, TBMM'ye talimat vererek, "Gönder yargıya ne kararını verirse versin" ifadelerine yer vermişti.

Erdoğan'ın bu sözlerinden çok kısa bir süre sonra, canlı bombanın taziyesine katılan HDP'li vekil Tuba Hezer'in fezlekesi, dokunulmazlık dosyası Adalet Bakanlığı'ndan Başbakanlık'a gönderildi.

TUĞBA HEZER YİNE TERÖRİST CENAZESİNE GİDECEK Mİ?

HDP Van Milletvekili Tuba Hezer, 17 Şubat'ta Ankara'da 29 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını gerçekleştiren Abdulbaki Sömer için İpekyolu ilçesindeki Esentepe Camisi'nde kurulan taziye yerini ziyaret etmişti.

13 Mart'ta gerçekleşen Ankara'daki patlamada 37 kişi hayatını kaybetti. Buna sebep olan terörist Seher Çağla Demir'in ailesinin bile kabul etmediği cenazesine katılıp katılmayacağı merak konusu.

tuba hezer

Hakkında fezleke hazırlansa da, soruşturma başlatılsa da hala Milletvekili olarak görev yapabilen hala bu devletten maaş alan Tuba Hezer, kendini patlatanların cenazesinde boy göstermişti. HDP'li milletvekili, kimliği belirlenen terörist Seher Çağla Demir'in taziyesine de katılacak mı? 



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
İnşallah en ağır cezaları alır.