Havelsan Ortadoğu'daki ilk ofisini açıyor

Havelsan, yaklaşık 20 mühendis ve teknisyenden oluşacak ekibin, Ortadoğu ülkelerinde iş geliştirme ve proje yönetim hizmetlerini yürüteceklerini açıklarken Katar’ın başkenti Doha’da Ortadoğu’daki ilk ofisini açmak için harekete geçti.

Havelsan Ortadoğu'daki ilk ofisini açıyor
22 Nisan 2017 Cumartesi 09:40

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yazılım mühendisliği alanındaki ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla kurulan Hava Elektronik Sanayi (Havelsan) Ortadoğudaki ilk ofisini Katar’da açacak. Katar’ın başkenti Doha’da iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin artırılması hedefiyle düzenlenen fuara katılan Havelsan Genel Müdür Yardımcısı Lütfü Özçakır, yaklaşık 20 mühendis ve teknisyenden olaşacak ekibin Ortadoğu ülkelerinde, iş geliştirme ve proje yönetim hizmetlerini yürüteceklerini belirtti. Özçakır, Ortadoğu ülkelerine bu ofis aracılığıyla iş geliştirme ve proje yönetim hizmetlerini yürüteceklerini vurguladı.

SİBER GÜVENLİĞi KARŞILAYACAK

Katar Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları için komuta kontrol, eğitim ve simülasyon, yönetim bilgi sistemi projeleri için teklif çalışmalarının devam ettiğini de söyleyen Özçakır, “Ankara’daki Havelsan Siber Güvenlik Eğitim Merkezi’nin benzerini Katar’da kurmak için çalışma içerisindeyiz” dedi. Özçakır, sivil alanda Katar Airways’e de simülatör ve kabin içi eğlence sistemleri üretmek istediklerini bildirdi.

SİMÜLATÖR TESLİMİ YAPILDI

Havelsan Genel Müdür Yardımcısı Özçakır, 2012’de Katar ile Havelsan arasında imzalanan pilotların eğitimi için hazırlanan Agusta Westland Simülatör Uçuş Eğitim Merkezi’nin geçen hafta Katar Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildiğini belirterek, 40 milyon $ sözleme bedelli merkezin içinde uçuş, kapı makinalı tüfek ve kısmi uçuş eğitim simülatörleri ile taktik kontrol merkezinin bulunduğunu kaydetti. Özçakır, merkezde yılda bin pilota eğitim verilebileceğini bildirdi.

2 MİLYARLIK TURİZM MERKEZİ EXPO'DA

İstanbul‘un ve bölgenin önemli turizm merkezlerinden biri olacak İstanbul Turizm Merkezi, ilk kez Expo Turkey By Qatar fuarında tanıtıldı. DATİ Yatırım Holding’in Ataköy’de iki milyar dolara yaklaşan yatırımları ile gerçekleştirilen ve Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından projelendirilen kompleks yaklaşık 500 bin metrekare bir alan üzerinde geliştiriliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emine Pekmezci - 7 yıl önce
Benim ülkemdeki sanayii dair gelişmelerden son derece mutluluk duyarım.Neden bizim beyin takımımız olmasın.Devletimiz güçlü olmalı her yönden Teknolojik ve ekonomik gelişmemiz bizi dış güçlere karşı üstün kılar itibarımızı artırır.İçişlerimize müdahale yetkileri ortadan kalkar.