Haksız Yere İhraç Edilen Memurların Valiliklere Vereceği Dilekçe Örneği

Artık Kamu görevlisi terör örgütüne üyeliği ya da desteği nedeniyle görevlerinden haksız yere ihraç edilen memurlar valiliklere başvurabilecek. işte İhraç Edilen Memurların Valiliklere vereceği dilekçe örneği haberimizden ulaşabilirsiniz.

Haksız Yere İhraç Edilen Memurların Valiliklere Vereceği Dilekçe Örneği
21 Eylül 2016 Çarşamba 13:44

15 Temmuz FETÖ Terör Örgütü darbe girişiminin ardından binlerce kamu görevlisi terör örgütüne üyeliği ya da desteği nedeniyle görevlerinden ihraç edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükumet yetkililerinin açıklamalarında haksızlığa uğradığını düşünenlerle ilgili valiliklerde kurul oluşturulması istendi. Bu kurullar dilekçeleri alıp yeniden değerlendirme yapacak ve yeniden rapor hazırlayacaklar. Bu raporların ardından hükumetin nasıl bir yöntem uygulayacağını henüz bilmiyoruz lakin kamu görevlilerinin göreve dönüp dönmemesi konusunda etkili olacağını düşünmekteyiz.   Bu durumda haksızlığa uğradığını ya da ihraç nedenini kabullenemeyen kamu memurlarının yapması gereken valiliklere dilekçe ile müracaat etmesidir. Bunun için de yapması gereken aşağıda verdiğimiz dilekçe ile bağlı bulundukları valiliklere başvurmaktır. 

   Konu: 01.09.2016 tarih ve 29818  (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 672 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Kamu Personeline İlişkin Alınan Tedbirlere Dair Kanun Hükmünde Kararname kararına itiraz.   …………………. bünyesinde 000000 sicil sayılı Devlet Memuru olarak görev yapmakta iken; 05.08.2016 tarih ve 2016/845 sayılı Bakanlık Onayı ile görevimden uzaklaştırılmamın akabinde; 01.09.2016 tarih ve 29818 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 672 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Kamu Personeline İlişkin Alınan Tedbirlere Dair Kanun Hükmünde Kararname Ek 13 sayılı listede ismimin yer alması sebebiyle başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın kamu görevinden çıkarıldığımı öğrenmiş bulunmaktayım.          
             
 FETÖ/PDY terör örgütü yapılanmasıyla hiçbir şekilde irtibatım söz konusu değildir. Ayrıca FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında hakkımda yapılan işlemlerde somut olarak ne ile suçlandığım tarafıma bildirilmemiş, savunmam alınmamış, ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ve Anayasamızda yer alan hükümler dikkate alınmaksızın yargısız infaz gerçekleştirilmiştir.   672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nın (KHK) Kamu personeline ilişkin tedbirler başlıklı; 2. Maddesinde; terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği,mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan;  ekli listelerde yer alan kişilerin, kamu görevinden başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın çıkarıldıkları, bu kişilere ayrıca herhangi bir tebligat yapılmayacağı belirtilmiştir.               
         
  Meslek hayatımı bugüne kadar vatan ve millet sevgisi içinde başarıyla yerine getirdim. Ne FETÖ/PDY terör örgütü ne de herhangi başka bir terör örgütü ile uzaktan yakından ilgim bulunmamıştır ve bulunması da mümkün değildir. 15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizde yaşanan menfur saldırıları, vatanını ve milletini seven her Türk vatandaşı gibi medya aracılığıyla öğrendim endişe ve üzüntü ile karşıladım. Devletimize, milletimize ve demokrasimize yapılacak herhangi bir hain saldırıyı desteklemem mümkün değildir. Bugüne kadar hakkımda örgüt üyeliği ve benzer suçlamalar ile herhangi bir şikâyette bulunulmamıştır. Bahsi geçen suçlamalarla alakalı daha önce hakkımda açılmış bir disiplin soruşturması ya da ceza kovuşturması mevcut değildir.             
           
 Bu bağlamda, hiçbir terör örgütüne veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliğim, mensubiyetim, iltisakım yahut bunlarla irtibatım kesinlikle bulunmamakta olup, bu sebeple kamu görevinden çıkarılmama ilişkin işlem açıkça hukuka aykırıdır. Hakkımdaki FETÖ/PDY ile irtibat halinde olduğuma ilişkin iddialar tamamen asılsız ve mesnetsizdir. Şahsımın herhangi bir örgütle bağlantı içinde bulunduğunu kanıtlayacak nitelikte somut bir delil bulunması mümkün değildir. İşlemediğim bir suçtan dolayı terör örgütü üyeliği ile suçlanmaktayım. Kamu görevinden çıkarılmak, memuriyet hayatında karşılaşılabilecek en ağır yaptırımdır. Hiçbir somut gerekçe bulunmadığı halde bu şekilde bir yaptırımla karşı karşıya bırakılmamdan dolayı, ben ve ailem açısından maddi ve manevi anlamda telafisi imkânsız zararlar söz konusudur. Kişisel ve mesleki itibarım son derece ağır biçimde zedelenmiştir. Bu nedenle ivedilikle karar verilmesi elzemdir.   
Sonuç ve istem:   Hakkımda yapılan işlemin iptali ile bu işlem nedeniyle yaşadığım maddi hak kayıplarının   iadesi hususunda gereğini saygılarımla arz ederim.  


Dilekçe Örneğini Word olarak indirmek için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mi - 7 yıl önce
Ben damamadı madur olmuş cocukları. Perişan olan bir anneane yim belki bizi duyan bir yetkili olur duşuncesi ile yazıyorum 15 yıllık polis damadım sorgusuz suvalsiz ihrac edildi. Allahın birliyine yemin olsunki uzaktan yakından fetoc olmayan biri. Devletimin bu insanları kolayca harcamasını bir ak partili olarakiiçime sindiremiyorum çocuklar aç elektiri sudovalkaz cocukların okulu ve kira 1500 tl tutuyor bu insan işte bulamıyor ve cinet geçiriyor kendisine cocuklara zarar verecek durumda soruyorum devlete bu insanlar sana oyverdiler vAllahi billahi. Bu haksızlıklar için devlet kımırdamıyor. Butun sosyal hakları gitti cocuna ilac alamiyor. İster istemez devlete güveni gitti suçlu olanı assın kessin devletimin yanındayım. Ve cumhur başkanımıza gönulden balı insanlarız. Devletim bir şeyler yapmalı avukat bulamıyoruz bulanda 40 ve 50 civarinda para istiyor sucsuz insani savunmak için. Nerde adalet adalet ALLAH RIZASI İÇİN. Duyan yyetkili varsa Adalet. Cemaat denilen şerefsiz kazanmış gözüküyor. Halkını devletine duşman etmeyi. Başarıyor. Bizimgibilere kim yardım edecek ben 55 yaşında bir cahil insanı m hatalarım varsa af oluna. Torunlarıma közümu. Bebeyi bir kızıma. Çok uzülüyorum beni duyan olursa yardım etsin. .miyese poyraz