Hakkari’de karakola saldırı: 8 şehit 5 yaralı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki bir karakola bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Çok sayıda ambulans olay yerine sevkedildi. Olayla ilgili TSK açıklama yaptı.

Hakkari’de karakola saldırı: 8 şehit 5 yaralı
09 Ekim 2016 Pazar 12:01

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bulunan bir karakola bomba yüklü araç ile saldırı düzenlendi. PKK'lı teröristler ile sabah saatlerinde gerçekleştirilen hain saldırı,  Durak Karakoluna yönelik yapıldı.

Olay yerine çok sayıda ambulans sevki yapıldı. Patlamada ilk belirlemelere göre 6 askerin şehit olduğu ve aralarında sivillerin bulunduğu 7 kişinin yaralandığı öğrenildi.

TSK: 8 asker şehit 5 yaralı

TSK'dan yapılan açıklamada, "Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun bulunduğu bölgeye BTÖ mensubu teröristlerce sabah 09.45'te bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş; saldırıda ilk alınan bilgiye göre maalesef 8 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, TSK mensuplarına ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.