Hakkari ve Şırnak il olarak kalacak

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Hakkari ve Şırnak'ın il olmaktan çıkarılması ve ilçe haline gelmesi yasa tasarısı torba yasadan çıkarıldı. Hakkari ve Şırnak il olarak kalacak.

Hakkari ve Şırnak il olarak kalacak
19 Ağustos 2016 Cuma 08:55

TBMM'de görüşülen Hakkari ve Şırnak illerinin ilçe olması yasa tasarısı torba yasadan çıkarıldı. Torba yasadan çıkarılan Hakkari ve Şırnak'ın il olmaktan çıkarılması ve ilçe haline gelmesi yasa tasarısıyla Hakkari ve Şırnak il olarak kalmaya devam edecek.

"Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi, İki İl Merkezinin Değiştirilmesi ve Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı" içerisinde bu tasarı haricinde proje bazlı teşvik uygulaması, şehit yakınına ÖTV'siz araç, ticari araçların yenilenmesinde vergi teşviki ile vakıf üniversitelerine ilişkin düzenlemeleri de içerisinde bulundurduğu tasarılarla birlikte 80 madde TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Hakkari ve Şırnak'ın il statüsünden çıkarılması ile terör suçu nedeniyle görevden uzaklaştırılan belediye başkanı, başkanvekili ve meclis üyelerinin yerine İçişleri Bakanı ve vali tarafından görevlendirme yapılmasına ilişkin düzenlemeler tasarı metninden çıkarıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.