Hakkari'de teröristler üs bölgesine saldırı girişiminde bulundu

Hakkari'de üs bölgesine sızmaya çalışan teröristleri fark eden nöbetçiler ateş açtı. Çıkan çatışmanın ardından kaçan teröristlerin kullandığı tespit edilen hedefler savaş uçaklarınca vuruldu.

Hakkari'de teröristler üs bölgesine saldırı girişiminde bulundu
07 Mart 2016 Pazartesi 18:25

Bölücü terör örgütü üyesi bir grup, dün Hakkari'deki Dağlıca Oramar Tepe Üs Bölgesi'ne saldırı girişiminde bulundu.

Bölgedeki askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, bölgedeki yoğun sis ve pustan faydalanan teröristler, üs bölgesinin 60 metre yakınına kadar yaklaştı. Bölücü terör örgütü üyelerini fark eden nöbetçiler tarafından hemen ateş açıldı. Yaklaşık bir saat süren çatışmanın ardından teröristler bölgeden kaçtı.

Teröristlerin kullandığı sığınaklar savaş uçaklarınca vuruldu

Çatışmanın ardından bölgedeki aramalarda çok sayıda şarjör ve roketatar mermisi bulundu. Güvenlik güçleri, çatışmanın olduğu bölgede ve teröristlerin bıraktığı malzemelerde yoğun kan izleri tespit etti.

Bölgede sisin kalkmasının ardından askeri helikopterlerle keşif uçuşu yapıldı. Keşifin ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçaklar, teröristlerce sığınak olarak kullanıldığı belirlenen yerlere hava harekatı düzenledi. Teröristlerin kullandığı yerler savaş uçaklarınca vuruldu.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.