Hakkari'de şehit olanların isimleri belli oldu!

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinden acı haber geldi. Irak tarafından ülkemize sızmaya çalışan PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan 6 asker ve 2 güvenlik korucusunun ismi belli oldu.

Hakkari'de şehit olanların isimleri belli oldu!
02 Kasım 2017 Perşembe 14:30

Hakkari'den gelen haber Türkiye'yi yasa boğdu. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 8 vatan evladı şehit oldu. Kuzey Irak sınırında bir grup teröristin sızma girişimi sırasında, güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 6 asker ve 2 güvenlik korucusu şehit olurken, 17 terörist ise etkisiz hale getirilmişti.

Çatışmada şehit olan güvenlik korucularının Osman Yeşil ve Alaattin Tekin olduğu öğrenildi. Şehitlerin yapılacak törenin ardından Toklu köyünde defnedileceği belirtildi.

Bu sabaha karşı sisli havadan faydalanıp, Türkiye'ye sızmaya çalışan bir grup PKK'lı terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada, 6'sı asker 2 güvenlik korucusu şehit oldu. Şehit olan 8 güvenlik görevlisinin cenazeleri helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığı belirtildi. Çıkan çatışmada 17 PKK'lı teröristin de etkisiz hale getirildiği belirtililirken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, bölgede havanın sisli olduğu ve görüş uzaklığının yer yer 1 metreye kadar düştüğü belirtildi.

TSK'DAN AÇIKLAMA

 TSK : Şemdinli'de  6 kahraman silah arkadaşımız ile 2 güvenlik korucumuz şehit oldu.  Çıkan çatışmada 17 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir.

"02 Kasım 2017 Perşembe günü Hakkari ili Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde, bölücü terör örgütü tarafından yoğun sis ve kötü hava koşullarından faydalanarak gerçekleştirilmeye çalışılan saldırı girişiminin tespit edilmesi sonucunda meydana gelen çatışmada 6 kahraman silah arkadaşımız ile 2 güvenlik korucumuz şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 2 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Çıkan çatışmada 5 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölgedeki operasyonlara devam edilmektedir."

Çatışmada şehit olan asker ve korucuların isimleri:

Sözleşmeli er Sercan Kara (Isparta)

Sözleşmeli er Emre Karaaslan (Bursa)

Sözleşmeli er Ömer Küçük (Hatay)

Piyade uzman çavuş Gökhan Kurak (Zonguldak)

Piyade Er Erhan Karaca (Samsun)

Korucu Osman Yeşil

Korucu Alaattin Tekin

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.