Hakkari'de askeri araca saldırı; 1 terörist öldürüldü

Hakkari'de yol emniyeti sağlayan askeri zırhlı araca PKK'lı teröristler tarafından el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlendi. Düzenlenen saldırıda 1 terörist etkisiz hale getirildi.

Hakkari'de askeri araca saldırı; 1 terörist öldürüldü
21 Haziran 2016 Salı 13:45

Doğu ve Güney Doğu'da terör örgütü PKK'ya yöenlik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Hakkari'de terör örgütü PKK'lı terörsitlerin askeri bir araca el yapımı bombalarla saldırı düzenlediği, saldırıda bir teröristin etkisiz hale getirildiği Genel Kurmay tarafında duyuruldu. 

Genelkurmay Başkanlığı terör örgütü PKK'ya karşı düzenlenen operasyonlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Genel Kurmay Başkanlığı resmi internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde;

"Hakkari’de, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce, yol emniyet ve kontrol devriyesi icra eden zırhlı araca yönelik el yapımı patlayıcı ile yapılan saldırıda, bir terörist (iki adet el bombası ve bir adet Yaesu el telsizi ile birlikte) etkisiz hale getirilmiş, bölgede yapılan aramada tespit edilen dört el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Irak kuzeyi bölücü terör örgütü barınma alanlarından kaçan sekiz terörist, Şırnak / Silopi’de güvenlik güçlerine teslim olmuştur.

Şanlıurfa / Ceylanpınar’da bir, Mardin / Kızıltepe’de üç, Mardin / Nusaybin’de bir ve Şırnak / Cizre’de bir olmak üzere, bölücü terör örgütü mensubu toplam altı terörist yakalanmıştır.

Irak Kuzeyi Kandil ve Sinat-Haftanin bölgesindeki bölücü terör örgütüne ait sığınak, barınak ve silah mevzileri icra edilen hava harekâtı ile imha edilmiş, Diyarbakır / Lice kırsalında güvenlik kuvvetlerine saldırı hazırlığındaki terörist gruplar etkisiz hale getirilmiştir."
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.